Asteroid shooter - CZ game

28.02.2010   Autor: Julek

Na fóru jsem viděl nějaké strohé info o další z českých her. Kontaktoval jsem Martina Knotka s prosbou aby se o své hře trošku rozepsal. Myslím, že by byla škoda nemluvit o šikovných českých ručičkách.

Martin o své hře píše:

Tak jsem po několika měsících marných pokusů dokončil vlastní hru :-)

Jedná se o můj první pokus s cocos2d enginem. Vyvíjel jsem ji v xcode. Cenu jsem zkusil na 0.99. Musím říct, že xcode má celkem velmi dobře zvládnuté příklady a na diskuzních fórech jsou ochotní odpovídat. Kdo někdy vyvíjel ví jak je to důležité.

Základním principem je sestřelování asteroidů. Hra má intuitivní ovládání. Poklepem na obrazovku jsou vytvářeny střely. Střela pokud zasáhne cíl rozbije asteroid na menší kousky.

Střely je možné vytvářet více prsty. Tedy aplikaci je možné ovládat několika prsty.
Pohyb rakety je poté řízen jednoduchým tažením po obrazovce.

Cílem každého levelu je sestřelit všechny asteroidy. Po vyčištění je zpřístupněn další level.

Hru je možné přerušit. Po opětovném spuštění je možné za pomocí restore v úvodním menu pokračovat od posledního dosaženého stupně.

Pokud někoho zajímají technické detaily tak musím říct, že největší probém pro mě byla optimalizace výkonu. Poté bylo celkem složité vyřešit detekci kolize. Také využití zvuku a vytváření nových objektů je námět na samostatný článek, ale již s menší obtížností.

Co říkáte? http://knotek.info/asteroid-shooter.html

 

1 komentářů shlédnuto 4843x
  • Currently 3.5/5 Stars.
forex vps 05.06.2010 12:14

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art