ASUS iPBX30 - IP ústřednu pro menší firmy

31.10.2006   Autor: admin

Firma JOYCE ČR, výhradní dovozce komunikačních zařízení značek ASUS a WELL pro Českou a JOYCE ČR – Slovenskou republiku, uvádí na trh ASUS iPBX30 IP ústřednu.

obrazekTato světová novinka patří do rychle se rozvíjejícího segmentu komplexních VoIP řešení pro menší firmy. ASUS iPBX30 nemá na českém a slovenském trhu konkurenci a stává se tak zcela jedinečným produktem, který vyplňuje mezeru mezi VoIP branami pro 2 a 4 telefony na jedné straně a velkými IP ústřednami pro 100 a více účastníků na straně druhé. ASUS iPBX30 IP ústředna získala na veletrhu INVEX 2006 prestižní nominaci na ocenění Křišťálový disk.

ASUS iPBX30 IP ústředna je určena max. pro 30 účastníků s možností uskutečnit až 10 hovorů současně. IP ústředna podporuje běžné funkce analogové PBX ústředny (např. automatická recepční, přesměrování hovorů, atd.) a navíc obsahuje řadu dalších nadstandardních funkcí. Jedná se o:

  • Vzdálené připojení. Díky ústředně lze propojit s lidmi ve firmě i vzdálená pracoviště (připojíte se například z domu a telefonujete tak bezplatně – podpora Home Office). Můžete vzdáleně propojit dvě ústředny ASUS iPBX30 IP a komunikovat jejich prostřednictvím zdarma.
  • Přesměrování odchozích hovorů přes různé operátory podle předčíslí volaného čísla (např. zahraničí, pevné linky, GSM, atd.). Vzhledem ke skutečnosti, že hovory přes VoIP operátory jsou obecně levnější než přes pevnou telefonní síť, ASUS iPBX30 tím přináší úsporu nákladů na volání. V ústředně je možné i nastavit volání přes více VoIP operátorů a přednastavit nejlevnější volání podle destinací.
  • Hlasový záznamník. Pomocí této funkce lze pořídit až 5-ti minutový záznam z každého hovoru a přeposlat záznam do e-mailových schránek.
  • Dva USB porty – jejich prostřednictvím je možno připojit flash disk nebo USB harddisk a využít jej pro zálohování zaznamenaných hovorů.
  • Dva WAN porty umožňují nastavení jako &#0132load balancing&#0147 tj. jsou schopny účelově rozložit zátěž nebo naopak sdružovat konektivitu od dvou poskytovatelů.
  • Podpora funkce routeru, NAT a integrovaného firewallu.
  • Možnost vzdálené správy IP ústředny.

Cena ASUS iPBX30 pro koncové uživatele je 10.000,– Kč bez DPH. Díky této skvělé ceně a uvedeným výhodám má řešení IP telefonie s ASUS iPBX30 vynikající poměr cena/výkon a rychlou návratnost vynaložené investice. Návratnost je dána především:

  • Nízkými pořizovacími náklady a to včetně koncových zařízení. K ceně IP ústředny ASUS iPBX30 je sice nutno připočítat i ceny koncových VoIP zařízení nutných pro telefonování (IP telefony, gateway nebo kombinace obou uvedených), ale i s nimi je celková výše investice 20.000 – 40.000 Kč dle počtu a druhu koncových VoIP zařízení.
  • Úsporami při telefonování přes internet anebo při volání zdarma mezi vzdálenými uživateli.
  • Úsporami na telefonní kabeláži: pro firemní telefonní infrastrukturu není potřeba telefonní kabeláž, lze využít PC síť pro připojení počítačů i telefonů.

Mezi další funkce, které zcela jistě zvýší váš uživatelský komfort, patří:

  • Konstrukce produktu s důrazem na funkčnost, robustnost a mechanickou odolnost
  • Podrobná statistika volání (příchozí a odchozí data)
  • Komfortní nastavení přes PC (web management, telnet, konsole)
  • Vzdálená správa přes http nebo telnet (konfigurace datových nastavení i VoIP v jednom rozhraní)
  • Provisioning server zajistí zjednodušení správy připojených telefonů
  • Nenáročné zapojení: do IP ústředny se připojí VoIP telefony či VoIP brány s připojenými analogovými telefony. Výchozí (a nejlevnější) variantou pro implementaci je nastavení pro volání do pevné telefonní sítě (i přijímat hovory z ní) přes SIP účty u VoIP operátora. V případě požadavku na zachování možnosti volání i přes analogové telefonní linky je samozřejmě možné IP ústřednu propojit i do VTS (veřejné telefonní sítě) pomocí VoIP brány s FXO porty, např. WELL Gate3802. Do ústředny je možné také připojit IP telefony zaměstnanců pracujících ze svého domova či malé pobočky.

Pokud se rozhodnete nahradit vaši analogovou ústřednu novou excelentní ASUS iPBX30 IP ústřednou, ušetříte náklady za komunikaci a navíc budete moci využívat celou řadu funkcí, o kterých se Vám doposud mohlo pouze zdát. S IP ústřednou ASUS iPBX30 se Vaše sny stávají skutečností.

0 komentářů shlédnuto 4174x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art