Co je to ECID a k čemu slouží SHSH?

21.07.2010   Autor: Julek

Toto se týká novějších apple zařízení. Tedy iPhonu 3gs, iPhonu 4, iPodu Touch 2g MC model a iPodu Touch 3g. Všechna tato zařízení mají v sobě chip, který má své ECID unikátní číslo. Pomocí tohoto ECID čísla iTunes ověřují, jestli můžete na svém zařízení provést restore na danou verzi FW nebo nikoliv. Záleží na tom, jestli Apple daný FW ještě podporuje.


Celé to funguje tak, že iTunes zjistí ECID číslo vašeho zařízení a zašle ho na podpisový server Apple. V průběhu restore vám iTunes vypisují "Verifying restore with Apple..." a ten buď potvrdí možnost restore a vy můžete instalovat daný FW nebo nepotvrdí a vypíše vám: This device isn't eligible for the requested build, v tomto případě máte smůlu. Proč toto Apple dělá? Je to jednoduché, tímto bojuje proti JB. Jistí si tak, aby uživatelé vždy instalovali nejnovější verzi FW na svých zařízeních.

Toto se dá ovšem obejít zálohou SHSH (signature hash) souborů na Saurikově serveru, za předpokladu, že jste měli provedený JB na vašem zařízení v době, kdy Apple ještě podporoval nižší verzi FW. Pomocí SHSH zálohy na Saurikově serveru máte v budoucnu možnost downgrade na nižší verzi FW, kterou Apple již nepodporuje. Např. v době, kdy Apple ještě podporoval 3.1.3 FW jste si provedli SHSH zálohu a dnes potřebujete provést downgrade na tento FW z iOS 4.

napsala : sweet22

0 komentářů shlédnuto 23502x
  • Currently 4.3636363636364/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art