Dlužníček - Mějte skupinové výdaje pod kontrolou s iPhone aplikací

21.01.2013   Autor: admin

Díky Dlužníčkovi budou mít uživatelé při ruce šikovnou aplikaci, která má za každých okolností přehled, kdo co zaplatil, kolik lidí se na platbě podílelo, a jak je možné dlužnou částku vyrovnat.

Důvody proč vlastnit a používat tuto aplikaci podtrhuje vývojář a spolumajitel Bioport Software Labs, Vladislav Musial: “Každý někdy vyrazil s partou na výlet a zjistil, že se vyskytla spousta společných výdajů, které je třeba zaznamenat a později vyřešit. Začne to plnou nádrží na první benzínce, následuje placením za parkovné, nákupem surovin na společné vaření a na závěr se zaplatí kreditkou v hospodě. Na konci povedeného výletu zjistíte, že celý seznam účtenek narostl do obřích rozměrů, a šance to rozumně rozpočítat, aniž by došlo k dohadům, je skoro nulová”. Přesně s tímto záměrem byl Dlužníček navržen, avšak hodit se může i partě spolubydlících, kolegům v práci, rodinám a nebo párům, kteří chtějí mít mezi sebou srovnané účty.

Velkou výhodou aplikace je, že díky cloud synchronizaci komunikuje s telefony všech členů skupiny, kteří si Dlužníčka také stáhli. To jim následně dává možnost aktivně zadávat jednotlivé položky v rámci své skupiny. Dlužníček samozřejmě funguje i v offline režimu, kdy jeden uživatel zadává všechny potřebné informace a tyto informace sdílí s ostatními členy přes e-mail. Počet skupin a jejích členů není omezený a přeskakovat mezi nimi lze pohybem jednoho prstu. Aby závěrečné vyrovnání bylo co nejjednoduší, poskytuje Dlužníček rady o tom, kdo má platit příště.

Sníží se tím poměrné částky a vyrovnání proběhne hladce.

Nový Dlužníček přidává mnoho malých, ale užitečných funkcí, které jistě mnozí uživatelé ocení. Jednou z nich je možnost pořídit fotografii účtenky a přiložit ji k platbě. Účet můžete také poslat e-mailem všem členům skupiny. Dlužníček také funguje pro všechny existující měny, což jistě ocení uživatelé cestující do zahraničí. Kurzy měn se automaticky stahují z internetu s možností více lidí, například účet v restauraci. Tímto způsobem je možné přiřadit částky k jednotlivým členům skupiny (např. Martin: 2x káva po 25 Kč, 1x polévka po 20 Kč; Sam: 1x káva po 25 Kč, 1x hamburger po 120 Kč).

Když si v nové verzi Dlužníčka otevřete obrazovku “Vyrovnat dluhy”, můžete označit dluh jako “vyrovnaný” nebo “částečně vyrovnaný”, což automaticky vytvoří platbu “Srovnání dluhu”, čímž se dluh odmaže.

Klíčové vlastnosti

- Synchronizace mezi iPhone a Android telefony - plně funkční i offline - Příjemné uživatelské prostředí a stylová grafika - Možnost mít více skupin a rychle mezi nimi přepínat - Kalkulačka pro dílčí platby - Možnost připojit fotografii účtenky - Seznam plateb s exportem na e-mail - Vyrovnání dluhů ve skupině - řešeno minimálním počtem transakcí - Rovnoměrné i nerovnoměrné dělení plateb - Podpora více měn - Přeloženo do 16 jazyků

Historie a pozadí aplikace

Settle Up (Dlužníček) byl původně koncipován talentovaným vývojářem Davidem "Destilem" Vávrou jako Android projekt v jeho diplomové práci. Později vyhrál cenu vývojáře soutěže na aDevCamp. Android verze také získala Vodafone divokou karta v soutěži AppParade.

Cena a dostupnost

Settle Up (Dlužníček) je k dispozici pro iPhone, iPad a iPod Touch za 2,69 € celosvětově prostřednictvím App Store v kategorii Finance.

Link do iTunes: https://itunes.apple.com/us/app/settle-up/id464659325

0 komentářů shlédnuto 20449x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art