Fring - Symbian aplikace Skype a test přes GPRS na mobilním telefonu Nokia N70 a přes O2

10.11.2006   Autor: admin

Na serveru WifiMorava.com jsem narazil na zajímavý článek jak nastavit komunikační program Skype na telefonu Nokia N70. V článku naleznete postup jak nahrád aplikaci a naleznete i nějaké obrázky a ukázky.

Nejprve si musíte aplikaci Symbian aplikaci stáhnout a nainstalovat do vašeho mobilu. V našem případě to baly Nokia N70. Je nutné se zaregistrovat na stránkách www.fring.com , kde zadáte mimo jiné i své telefonní číslo (v mezinárodním formátu, čili +420×xxyyyzzz). Na to vám během několika vteřin přijde SMSka s odkazem na download. Jedná se o klasickou aplikaci pro Symbian s příponou SIS. Je nutné říci, že na rozdíl od jiných aplikací které znám ( Useful Skype PTT ), nepotřebuje ke svému provozu spuštěný počítač a jak se mi to zatím jeví, je to asi momentálně nejlepší Symbian aplikace pro chytré mobily.

Nejprve se zaregistrujeme (Vyplňte Váš mobil, stát, Vaše mobilní telefonní číslo a e-mail )

obrazek

po té Vám níže uvedená obrazovka ukazuje SMS zprávu, která Vám přijde na mobil

obrazek

po té už postupujeme podle níže uvedených obrazovek

obrazek obrazek obrazek

Závěr:… tak musím říci, že to chodí a celkem se to i dá používat přes GPRS Eurotelu, či jak se to dnes jmenuje. Zkoušel jsem to na mobilu Nokia N70. Plně duplexně při hlasovém použití se to používat určitě nedá. Musíte mluvit jak na vysílačce… jeden mluví, druhý poslouchá a nesmíte se překřikovat…možností jsou dány GPRS a tam kde je naprd signál GSM, tož asi to fungovat nebude. Dalším problémem je i ozvěna (nevýrazná, ale je z 10 sec. zpožděním slyšet sám sebe). Dále je určitě problémem diakritika. Co se týká chatu, chodí vše rychle a bezproblémově.

Musíte však zapomenout na takové vychytávky, jako je změna viditelnosti a další jiné fičůrky. Dále bohužel nelze použít CallRecorder pro záznam hlasu, tak jako při běžných telefonních hovorech…což mě určitě dost mrzí.

Co mě však opravdu vytáčí je fakt, že Fring nezobrazuje ON-LINE stav a také vůbec neakceptuje logo mé postavičky, které jsem před tím v PCčku měl. Též velmi divně funguje ON-LINE stav jiných uživatelů. Měl jsem k dispozici více uživatelů on-line a přesto ne u všech to skutečný stav zobrazuje. Další nectností je, že při aktivovaném automatickém zámku klávesnice, zkrátka aplikace nevyzvání, pouze je slyšet zvuk odemčení klávesnice.

Mimo Skype ( http://www.skype.com/…loagain.html ) umí i Google Talk ( http://www.google.com/talk/ )… ovšem ten jsem netestoval, protože jej nepoužívám. Co dodat… už je to velmi použitelné, ovšem nevychytané. Věřím však, že symbianová aplikace Fring ( www.fring.com ) je určitě perspektivní a brzy se stane obrovským hitem na mobilech, pokud se vychytají dětské nemoci. Cena za GPRS internet je relativně nízká (pokud máte neomezený datový tarif, tak je to fakt bomba) a tím pádem jej již teď pro SMSkáře velice použitelná. U Nokia N70 a s využitím Bluetooth klávesnice je to velmi použitelná věc pro pro odesílání zpráv (místo SMSek), kdekoliv z terénu aniž by jste museli tahat sebou velký notebook.

1 komentářů shlédnuto 4329x
  • Currently 0/5 Stars.
dfg 22.06.2010 03:21
MBT MBT shoes MBT Men shoes MBT Women shoes MBT Chapa Chapa GTX MBT Chapa GTX MBT Changa Women UGG Women UGG boots ugg boots cardy ugg women ugg cardy boots Nike Air Nike Air Max Nike Air Max Shoes Nike Dunk Nike Dunk SB Nike Dunk SB Shoes Nike Shox Nike Shox Shoes Timberland Timberland sale Timberland boots Timberland boots online Timberland on sale New timberland boots Women Bags Women Bags Sale Women Handbags Women Handbags Sale Women New Bags Cheap Bags Cheap Bags On Sale UGG UGG boots UGG boots short Short ugg Short ugg boots Ugg boots tall New women bags New women bags sale New women bags sale online Louis Vuitton Handbags Gucci bags hair straighteners hair straighteners sales GHD straighteners GHD straighteners sales CHI iron CHI iron sales BOSE headphones discount cheap CHI iron Nike Nike Shoes Nike Shoes Sale Nike running Nike running shoes Nike trainers Nike trainers shoes Timberland boots Timberland boots sale Timberland boot Timberland boot sale Timberland boots cheap Men timberlands nike air max sale nike air max spot up nike air max skyline nike air jordans women nike air max nike air max conquer nike air max 1 nl nike air max moto nike air max shoes nike air shox shox shoes nike air shoes air shox air shox shoes nike shox air nike air max ltd shox sneakers shox classic shox trainers mens shox nike shox shoes shox women shox cl nike max nike air shox shoes nike air yeezy shoes nike air yeezys nike air yeezy cheap nike shox air shox r4 air yeezy colorways nike air max series air yeezys shoes air yeezy shoe air shoes air yeezy shoes air jeezy shoes nike shox classic air yeezy sneakers nike airmax air yeezy sneaker nike air rift men shox red and black shox nike yeezys shox shoe nike classic men's shox shox sneaker air rifts nike size shox size 9 nike limited edition nike white pink shox black shox

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art