iPhony mají potíže s dotykovou obrazovkou

13.08.2007   Autor: admin

Zdroj: Mujmac.cz Phone už nějakou dobu postupně mizí ze středu pozornosti, zvlášť teď po uvedení nových iMaců, avšak nyní se připomněl z té horší stránky.

Diskusní fora totiž plní stížnosti uživatelů, jimž přestala fungovat dotyková obrazovka telefonu. Na některých iPhonech se po určité době vytvoří na obrazovce pás, který nereaguje na dotyky. Pás bývá okolo centimetru široký a většinou leží zhruba centimetr od horního nebo dolního okraje displeje, což často znemožní přístup k nejdůležitějším ovládacím prvkům nebo to omezí vstupní oblast. Někteří uživatelé kvůli tomu nemohli stisknout mezerník na virtuální klávesnici, někdy to zasáhlo hlavní ovládací tlačítka.

Horší je, že problém zřejmě nebude řešitelný softwarovou cestou. Nepomáhá instalace aktualizovaného firmwaru, ani resetování na nastavení z výroby. K úspěchu nevede ani vyčištění displeje doporučeným způsobem. Některým uživatelům se po krátkou dobu citlivost zasažené oblasti dotykového displeje na chvíli vrátila, ale potom se zase ztratila.

Nezbývá tak nic jiného než výměna telefonu. Zaměstnanci technické podpory Applu údajně postiženým uživatelům sdělili, že o poruchách dotykové obrazovky dobře vědí. Apple zatím oficiálně žádný problém nepřiznal, avšak jeho pracovníci vyměňují takové telefony bez průtahů.

Zdá se tedy, že iPhone stihla druhá vážná hardwarová chyba, tou první byla koncem července selhání napájecích adaptérů, které po určité době přestaly telefony dobíjet. Též tyto adaptéry Apple hbitě vyměňoval a dnes už se o tom příliš nemluví.

Otázkou ovšem je, jak velký počet přístrojů tato vada ve skutečnosti zasahuje. Negativní zprávy jsou prostě mediálně viditelnější, a tak i když podíl porouchaných telefonů bude vzhledem k celkovému počtu prodaných kusů malý, bude o nich hodně slyšet, při stovkách tisíc prodaných iPhonů se určité množství poruch zákonitě objeví.

Pokud by se však tohle dělo častěji, znamenalo by to pro iPhone vážnou potíž, jež by mohla odradit řadu potenciálních zákazníků. Uvidíme, co se z toho vyvine, zatím je příliš brzy na vynášení jednoznačných závěrů.

0 komentářů shlédnuto 3372x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art