Jak vypadá roaming podle Vodafonu

10.03.2012   Autor: admin

Vodafone začal nově na konci května nabízet tzv. roaming na den. Podíváme se na to, co tato služba zahrnuje. Zjistíme, jaké jsou její výhody a zda se vám při cestování do ciziny vyplatí ji využít. Zároveň si ukážeme, jaké k ní existují alternativy a které z nich jsou výhodnější pro volání a které zase pro připojení k internetu v zahraničí. <Reklama>

Roaming na den

Novinku v oblasti volání ze zahraničí oceníte zejména, pokud jste zvyklí při svých cestách hodně telefonovat. V jejím rámci totiž budete mít hovory i datové přenosy za stejnou cenu jako doma, což je určitě příjemné. Musíte ovšem zaplatit denní poplatek, který činí 99 Kč.

Službu si můžete aktivovat kdykoliv jak před odjezdem, tak během pobytu za hranicemi. Časový limit začne běžet vždy až v okamžiku, kdy roaming poprvé využijete. Důležité je si ale uvědomit, že od té chvíle daný balíček neplatí 24 hodin, ale pouze do nejbližší půlnoci.

Zajímavou možnost přichystal Vodafone také těm, kteří sice necestují, ale občas potřebují zavolat do ciziny. V rámci nových domácích tarifů totiž můžete neprovolané minuty čerpat rovněž pro volání do zahraničí. Nabídka platí pro 29 zemí, jejichž přesný seznam najdete na stránkách Vodafonu.

World Roaming vs. Passport

Kromě roamingu na den poskytuje Vodafone nadále také oblíbené služby World Roaming a Passport. Částky za provolané minuty se liší podle země, ve které se nacházíte. Záleží, do kterého ze tří cenových pásem je daný stát zařazený.

Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma tarify spočívá v principu vyúčtování. V případě Vodafone World Roaming neplatíte žádný spojovací poplatek, ale ceny za minutu volání nebo odeslané SMS ze zahraničí jsou vyšší. Proto se tento balíček hodí spíše těm, kteří při cestování mobil příliš nepoužívají.

Jste-li zvyklí na dlouhé hovory, vyplatí se vám více tarif Passport. Po uhrazení paušálního poplatku za každých započatých 20 minut s ním totiž voláte za stejné ceny jako u nás. Výše poplatků závisí na tom, ve které zóně se právě vyskytujete. Pro většinu Evropy to je 22 Kč, Severní Amerika, Austrálie, Čína a Indie vás vyjdou na 50 Kč a zbytek světa na 80 Kč včetně DPH.

Připojení k internetu v zahraničí

Pokud se v cizině neobejdete bez internetu, tak existuje rovněž několik variant jak to řešit. Vodafone nabízí k tomuto účelu služby Připojení ze zahraničí na den a na stálo, kde si zaplatíte datové přenosy buď na 24 hodin, nebo na celý měsíc.

Další alternativou je tzv. Vodafone Passport Data za 350 Kč na měsíc, resp. 50 Kč na den. Za tuto cenu pak můžete internet v zahraničí používat za stejných podmínek jako doma.

Přičemž jestliže vyčerpáte vymezené množství dat, sníží se sice rychlost, ale datovat budete moct i nadále, a to vlastně neomezeně a zadarmo.

Pokud rádi posíláte ze svých cest MMS, právě pro vás je určen tarif Připojení ze zahraničí a MMS roaming, který se zaměřuje jak na datové přenosy, tak právě na výhodné odesílání MMS zpráv.

0 komentářů shlédnuto 14370x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art