Jaké poruchy jsou u iPhonu nejčastější a jak je řešit?

31.07.2013   Autor: admin

Obliba iPhone neustále stoupá a není divu. IPhone je něco jako náš věrný společník. Může nabídnout mnoho zajímavých funkcí, které nám pomohou v práci nebo třeba při trávení volného času. Je ovšem nutné si uvědomit, že i iPhone je pouze spotřební věc a může se porouchat. Co vás může potkat a co v takovém případě dělat?

Mezi nejčastější patří mechanické závady. Lze jim zabránit?

IPhone je věc krásná, ale je nutné myslet na to, že i křehká, ačkoliv to tak na první pohled možná nevypadá. Výdrž vašeho „mazlíčka“ velmi ovlivňuje to, jak se o něho staráte. Opatrnost při jeho používání a správná péče totiž prodlužuje jeho životnost. Mezi nejčastější poruchy patří právě mechanická poškození. Nesprávnou manipulací a neopatrností může dojít k poškození displeje. Pádem se může rozbít sklo nebo může dojít k porušení dotykové vrstvy. Často se také stane, že se vytrhne nebo uvolní těsnění kolem skla. Mezi časté poruchy patří i prasknutí zadního krytu. Tato poškození jsou sice nepříjemná, ovšem snadno řešitelná. Výměnu displeje nebo těsnění vám většinou provedou v servisu a to na počkání. Tyto opravy iPhone navíc nejsou ani drahé. Mechanickým poškozením lze zabránit používání ochranného pouzdra. Výdrž displeje také zvýšíte používáním speciální fólie na displej.

Oxidace jako velký nepřítel

Horší než mechanické závady je poškození vnitřních součástí zařízení nebo softwaru. Velkým nepřítelem iPhone je chemický proces oxidace, při kterém dochází k poškození vnitřních součástí. Oxidace může způsobit i nevratné poškození některých částí. Nejčastěji je poškozeno sluchátko nebo otvor pro nabíjení. V těchto případech je vždy nutné navštívit specializovaný servis a počítat s tím, že oprava bude trvat delší dobu. Proti těmto typům poškození se můžete chránit tak, že nebudete váš přístroj vystavovat extrémním podmínkám jako je vlhkost či přímé slunce. Jinou kapitolou je potom software iPhone. I ten může být poškozen, v tomto případě to vůbec nemusí být vaše vina. I když – dejte si velký pozor na to, pokud se připojuje k internetu a stahujete dokumenty. V nich totiž může být ukryt vir, který dokáže software zničit velice rychle. Při tomto typu poškození se opět vyplatí, pokud se obrátíte na autorizovaný servis. Více o tom, jaký hardware i software se v iPhonech nachází, můžete zjistit například na wikipedii.

Kam jít?

Pokud máte s vaším přístrojem potíže, rozhodně se nepouštějte do opravy samostatně nebo nesvěřujte přístroj do rukou laika. V České republice v současné době působí mnoho společností, které servis apple provádějí. Díky tomu můžete vybírat i z pohledu nabízených služeb a cen. Vždy je dobrou známkou to, že cenu víte dopředu! Pamatujte také na to, že k větší poruchovosti mají sklon přístroje, již použité.

Potřebujete-li s něčím ohledně iPhone poradit, určitě neopomeňte navštívit naše diskuzní fórum.

 

 

0 komentářů shlédnuto 13205x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art