Krátké zprávy

12.08.2007   Autor: neznámý

Seznam zpráv:

  • Zvýšení limitu prodávaných iPhones ze dvou na pět kusů
  • Pronikání iPhones do korporátní sféry
  • Ovládání iPhone pomocí čárových kódů – iMatrix
  • Prohlížeče vs. iPhone – zajímavé celkové procentuální zastoupení
  • Prodej iPhones ve Francii úspěšný – přes 30.000 kusů za necelý týden
  • Google: nové iPhone Web Aplikace
  • Stahování souborů z webu přímo do iPhone pomocí nového pluginu

(celý článek)

 

Zvýšení limitu prodávaných iPhones ze dvou na pět kusů

Vzhledem k prý dostatečně nasycenému trhu se zvyšuje limit prodávaných iPhones ze dvou kusů na pět (na osobu / kreditní kartu) a to jak v US, tak i Anglii. Pro zajímavost, dle statistik je v US přibližně 18% iPhones neaktivovaných v síti AT&T, takže pravděpodobně prodaných na šedém trhu.

 

Pronikání iPhones do korporátní sféry

Dle agentury Reuters začínají iPhones pronikat stále více do podnikové sféry. Kombinace iPod a „smartphone“ je prostě lákavá i pro firemní zákazníky. Například firmy SAP či Salesforce umožňují svým obchodním a finančním týmům používat tyto telefony i pro práci mimo kancelář. Navíc SAP oznámil záměr uvolnění „iPhone verze“ svého software pro správu obchodních kontaktů a co je ještě zajímavější, uvolnění je plánováno ještě před portací této aplikace na RIM BlackBerry nebo Palm Treo zařízení.

Co však brání ve větším rozšíření je hlavně absence podpory 3G sítí, špatná práce s korporátními mailsystémy či obtížná synchronizace kontaktů a kalendářů pomocí wifi nebo EDGE.

 

Ovládání iPhone pomocí čárových kódů – iMatrix

Zajímavý produkt od Sergeje Odinokova je jeho aplikace iMatrix (dostupná via installer). Jedná se o možnost ovládání funkcí telefonu na základě „přečtení“ kódu pomocí integrovaného fotoaparátu. Uživatel si vytvoří na domovské stránce projektu své vlastní kódy, které následně mohou používat pro například pro spuštění určité webové stránky v interním prohlížeči, práci s mapami, nebo vytváření nových položek v Kalendáři nebo Kontaktech. Zajímavé by mohlo být i využití pro obchodní účely (elektronické kupóny nebo třeba lístky ap.)

 

Prohlížeče vs. iPhone – zajímavé celkové procentuální zastoupení

Podle zpravodajství Wall Street Journal je procentuální zastoupení iPhone (a integrovaného Safari) 0.09% zobrazení všech webových stránek na světě. Je to opravdu zajímavé číslo, uvážíme-li že toto je opravdu procentuální poměr v konkurenci k Microsoft Internet Explorer a dalších prohlížečů, které jsou k dispozici ve stolních počítačích.

Ještě zajímavější je srovnání s mnohem rozšířenějším systémem Windows Mobile, které tvoří celkově jen 0.06%, ačkoliv řádově jsou zařízení s WM ve světě mnohem více rozšířené.

 

Prodej iPhones ve Francii úspěšný – přes 30.000 kusů za necelý týden

Dle zpravodajství Reuters je prodej iPhones ve Francii mimořádně úspěšný. Prodej začal oficiálně 29. listopadu a od té doby se prodalo již přes třicet tisíc kusů telefonů jen během prvních pěti dnů! Zajímavé možná je i to, že přes 17% telefonů se prodalo během prvních 21 hodin :]. Pro někoho byla lákavé i to, že ve Francii je stále možné zakoupit iPhone bez závazku a hlavně plně odblokovaný.

 

Google: nové iPhone Web Aplikace

Dle oznámení společnosti Google je již spuštěna web-base aplikace určená pro iPhone, integrující v jednotném prostředí více aplikací. Tyto aplikace jsou založeny na AJAX / Web 2.0 technologiích a je možné je vyzkoušet z iPhone na odkaze www.google.com.

Tyto aplikace nabízejí přístup k (pro iPhone) optimalizované verzi vyhledávače, Gmail, Calendar, Reader (RSS) a dalším aplikacím.

 

Stahování souborů z webu do iPhone pomocí nového pluginu

Apelet s názvem “Download Files Plugin” je nový neoficiální plugin pro iPhone Safari, který konečně umožňuje jednu z hodně žádaných funkcí iPhone: stahování různých souborů (včetně obrázků, MP3 , QuickTime, .ZIP souborů a dalších) přímo do iPhone. Ve výchozím stavu sice iPhone umožňuje prohlížení různých souborů, ale už ne jejich uložení.

Tento doplněk se instaluje pomocí installeru, je nutné přidat do Sources repozitář http://brandonschlenker.com/plugin.xml . Po následném restartu telefonu se v installeru v části Safari Plugins objeví Download Files PlugIn. Po instalaci je opět nutný restart telefonu. Při stahování souborů se tyto ukládají adresáře /var/root/Downloads. Přístup k nim je možný buď přímo v aplikacích jako je Playaudio nebo pomocí terminálového klienta.

Nepříjemným vedlejším efektem je ale to, že po instalaci pluginu nebude možné v Safari přehrávat mediální soubory, budou se místo přehrávání ukládat. Plugin se ale dá v případě potřeby pomocí installeru zase jednoduše odinstalovat.

 

Zdroje: www.tuaw.com, www.macnn.com, www.iphoneworld.ca, www.theiphoneblog.com, www.modmyiphone.com, www.macrumors.com a další

 

0 komentářů shlédnuto 4048x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art