Krátké zprávy a zajímavosti

14.12.2007   Autor: neznámý

Seznam zpráv:

  • Voděodolné pouzdro pro iPhone
  • Sdílení obrázků pro iPhone pomocí Google Picasa
  • Land Rover začleňuje iPhone do svých automobilů LRX
  • Stodolarový stojánek pro iPhone :]
  • Nové 3G iPhone a Apple TV v roce 2008?
  • Pracuje již nyní TomTom na GPS modulu pro iPhone?
  • Natáčení videa v iPhone

(celý článek)

 

Voděodolné pouzdro pro iPhone

Společnost H2O uvedla nové, voděodolné pouzdro pro iPhone. Pouzdro chrání iPhone proti nepříznivému počasí, nárazům, kapkám, pocení či poškrábání. Vlastní kryt je z polykarbonátu, obsahuje klip, umožňuje přístup ke všem funkcím telefonu.

Balení obsahuje uchycení na paži, funkce ‚dvojitého D-kroužku‘ zajistí že by uchycení mělo vyhovovat každému, jak pod, tak i přes oblečení.

Cena je stanovena na 40$, koupit pouzdro je možné například v Apple Stores.

 

Sdílení obrázků pro iPhone pomocí Google Picasa

Google rozšiřuje nabídku produktů optimizovaných pro iPhone, tentokráte v oblasti grafiky. Nabízí nové rozhraní Picasa pro iPhone, produktu určeného pro sdílení obrázků. K nápadu portace Picasa pro iPhone přispěla AJAX technologie.

Nové rozhraní Picasa nabízí jednoduchý přístup k albům, zobrazuje obrázky i s komentáři, obsahuje též nástroje pro vyhledávání. Samozřejmostí je i funkce slideshow jak pro horizontální, tak i pro vertikální zobrazení obrázků.

 

Land Rover začleňuje iPhone do svých automobilů LRX

Land Rover ve svých automobilech řady LRX nabízí přímou integrace iPhone či iPodů. Telefon se vkládá do středové konzole, díky které je možné iPhone využívat jako handsfree. Kolébka je umístěna tak, aby bylo možné iPhone ovládat jak řidičem, tak i spolujezdcem. Díky iPhone je možné telefon využívat pro handsfree volání, jako hudební databanku či pro navigaci pomocí Google Maps.

 

Stodolarový stojánek pro iPhone :]

Pokud už vážně nevíte, jaký stojánek pro iPhone pořídit, zkuste opravdu originální nápad. Potřebujete jen jednu stodolarovou bankovku a trochu svého času.

A jak na to? Nechte se inspirovat tímto videem: http://www.youtube.com/watch?v=KU36zTVkOTY

PS pro šetřivé: postačí i jednodolarovka :]

 

Nové 3G iPhone a Apple TV v roce 2008?

Podle Goldman Sachs analysts v roce 2008 Apple uvede dvě nové revize iPhone, z hlediska změn jednu méně významnou a jednu důležitější. Vše záleží na tom, jak se Apple dohodne s dodavateli hlavních komponent z Asie.

Dvě nové varianty iPhone budou:

  • zvětšení kapacity iPhone (méně významné, začátkem roku)
  • druhá generace iPhone obsahující podporu 3G a pravděpodobně jiného vzhledu telefonu (důležitá změna, v druhé polovině roku)

 

Pracuje již nyní TomTom na GPS modulu pro iPhone?

Sever Engadget uveřejnil fotografii možného GPS modulu pro iPhone. Na relativně nekvalitním obrázku je vidět malý doplněk pro iPhone, obrazovka telefonu zobrazuje typický pohled na navigaci.

Je těžké odhadnout, jestli je obrázek pravý, ovšem je už veřejným tajemstvím že vybraní vývojáři mají již nyní přístup k SDK, takže vše je možné.

 

Natáčení videa v iPhone

IPhone vývojář Drunknbass dlouho a těžce pracoval na možnosti natáčení videa pomocí integrovaného fotoaparátu v iPhone a výsledek je na světe :]. A protože to není vůbec jednoduchá práce, je zatím uvolněna jen beta verze umožňující pouze jednou přehrát natočené video, navíc časově omezené na pět sekund se snímkovou frekvencí 10 snímků za sekundu, v rozlišeni 2mpix.

DO budoucna se samozřejmě předpokládá možnost natáčení delšího videa, s možností uložení, vše je však jen otázkou vývoje této aplikace.

Více informací spolu s videi a možností stažení aplikace (i pomocí Installeru) na stránkách vývojářů: http://monsterandfriends.com/?q=node/50

 

Zdroje: www.tuaw.com, www.macnn.com, www.iphoneworld.ca, www.theiphoneblog.com, www.modmyiphone.com, www.macrumors.com a další

 

0 komentářů shlédnuto 3391x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art