Krátké zprávy a zajímavosti

21.12.2007   Autor: neznámý

Seznam zpráv a zajímavostí:

  • iPowerRush – další přídavný zdroj napájení
  • Další dvě řešení pro ‚zprovoznění‘ iPhones s novým firmware
  • Jibe Audio – luxusní dokovací řešení pro iPhone
  • iPhone vede v popularitě smartphones, alespoň v severní Americe
  • Bude Microsoft Exchange plně podporovaný na iPhones?
  • Webový klient MySpace oficiálně pro iPhone
  • Mac OS X – uvolnění nové verze iNdependence 1.3
  • Je 8GB málo? Řešením může být Simplify Media
  • Pro odlehčení :] – sexy slečna a její ‚používání‘ iPhone

(celý článek)

 

iPowerRush – další přídavný zdroj napájení

Díky iPowerRush je možné iPhone či iPod používat o dalších přibližně 120 hodin déle, nebo přidá pro přehrávání multimédií 10 až 15 hodin, jedná se o přídavný zdroj energie (baterii). Uvnitř iPowerRush je šest AAA baterií, vzhled i rozměry jsou příjemně kompaktní. Na straně ipowerRush je tlačítko pro zjištění zbývající kapacity baterií. Cena je necelých 30 dolarů.

Odkaz na výrobce.

 

iPowerRush

 

Další dvě řešení pro ‚zprovoznění‘ iPhones s novým firmware

Kromě už známé TurboSIM karty se objevila další dvě potvrzená řešení, díky kterým je možné používat zablokovaný iPhone s novým firmware i pro telefonování. Jsou to karty SonicSIM a StealthSIM, obě umožňují při správném postupu používat telefon i v sítích jiných než smluvních operátorů Apple.

SonicSIM ‚ošidí‘ iPhone pomocí duálního startu (dual boot), StealthSIM pomocí velmi podobného principu na hw úrovni. Karty se prodávají na internetu přibližně za 90 dolarů.

 

Jibe Audio – luxusní dokovací řešení pro iPhone

Dle časopisu BusinessWeek společnost Jibe Audio navrhla velmi zajímavé řešení pro iPhone, lišící se hlavně svým designem. S návrhem pomáhal Robert Brunner a jeho společnost Ammunition Group, člověk známý jako Apple designer a spolutvůrce AppleBook.

Dokovací stanice obsahuje nabíjecí a synchronizační konektor, zajímavá je i podpora přehrávání pomocí bluetooth.

Cena nebyla stanovena, uvedení se přepokládá v půlce příštího roku.

 

Jibe Audio

 

iPhone vede v popularitě smartphones, alespoň v severní Americe

Dle Canalys je iPhone alespoň ve třetím kvartálu 2007 a v severní Americe populárnější než řešení od společnosti Microsoft a jejich řešení Windows Mobile. iPhones zaujaly 27% trhu se smartphones, i přesto že nejsou ani v Kanadě, ani v Mexiku oficiálně prodávány. Druhé místo velmi těsně zaujímají Windows Mobile, třetí příčka patří BlacBerry platformě.

 

Popularita

 

Bude Microsoft Exchange plně podporovaný na iPhones?

Dle inzerátu na oficiálním webu Apple se dá pro iPhones odvodit plánovaná mnohem širší podpora pro MS Exchange servery. Inzerát nabízející volnou pracovní pozici je totiž tohoto změní:

„Hledáme pro přední vývojový tým vysoce motivovaného inženýra, se špičkovými technickými znalostmi MS Exchange a synchronizace/výměny dat, schopného výborně řešit problémy v této oblasti. Náplní práce bude testování funkcí Exchange a Outlooku spolu s novými a inovovanými iPhones.“

Díky lepší podpoře Exchange/Outlook řešení by se Apple mohlo podařit daleko lépe proniknout do korporátních prostředí. Jako hlavní nevýhoda se v tomto směru uvádí mizivá podpora pro IMAP připojení, dá se přepokládat vývoj hlavně v této oblasti.

 

Webový klient MySpace oficiálně pro iPhone

Webová služba MySpace již nabízí mnoho klientských řešení pro různá mobilní zařízení, nyní také nově i pro iPhone. MySpace je jednou z hlavních světových sociálních sítí, doteď nenabízela žádnou podporu pro iPhones, do této doby raději upřednostňovala jiná mobilní zařízení, i když nabízela jen velmi omezené rozlišení displaye. Nyní se ale toto změnilo, MySpace nabízí klient optimalizovaný pro iPhone. Důvodem proč se tento klient objevil až nyní je také nedostupnost oficiálního SDK, který má být uvolněn až v únoru příštího roku (ale jak je vidět, někteří vývojáři jej už mají :]).

Vlastní iPhone webový klient je plně optimalizovaný pro webové stránky MySpace, umožňuje využití zcela všech funkcí, nastavení a zobrazovaní MySpace.

 

MySpace

 

Mac OS X – uvolnění nové verze iNdependence 1.3

iNdependence, velmi dobrý nástroj určený pro upgrade a jailbreak iPhones, má novou verzi (bohužel jen pro MacOS). iNdependence 1.3 je kompatibilní s iTunes 7.5 i fw 1.1.2, vyžaduje však pro svoji funkci iPhone s verzi fw 1.0.2.

iNdependence je Cocoa-based aplikace pro MacOS, umožňuje velmi jednoduché rozhraní pro jailbreak, aktivaci, instalaci SSH a vyzvánění, tapet a aplikací do iPhone. iNdependence je open source, vyvíjený pod licencí GNU v2.

 

Je 8GB málo? Řešením může být Simplify Media

Pokud si myslíte, že 8GB pro vaše data je opravdu málo, řešen jak to napravit existuje :]. Jmenuje se Simplify Media a princip je vcelku jednoduchý. Svá data můžete jednoduše ukládat na svém počítači a mít k nim přístup kdekoliv, kde je k dispozici připojení pomocí wifi.

Simplify Media je nově vyvíjená aplikace, umožňující mít přístup k datům na vašem počítači. Simplify Media podporuje MP3, WMA, AAC a Apple formáty, včetně playlistů. Aplikace je funkční i pro iPod Touch.

Pro více informací klikněte na stránky výrobce, nebo si zobrazte videoukázku.

 

Pro odlehčení :] – sexy slečna a její ‚používání‘ iPhone

Teď něco zcela odlišného, relaxujte u zajímavého videa popisujícího jak je také možné používat iPhone! :] Ve video návodu se dozvíte jak pomocí Installeru nainstalovat nový iBrate, doufám že angličtina zde nebude na závadu, ne vše je nutné překládat ;] ..

Video sem bohužel vložit asi nejde (další důvod pro Texy! opravdu nemám rád ..), takže pro zobrazení je zde odkaz.

 

iBrate

 

Zdroje: www.tuaw.com, www.macnn.com, www.iphoneworld.ca, www.theiphoneblog.com, www.modmyiphone.com, www.macrumors.com a další

 

0 komentářů shlédnuto 3323x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art