Krátké zprávy a zajímavosti

01.05.2008   Autor: neznámý

Seznam zpráv a zajímavostí:

  • Prodej iPhones ve Francii – 70.000 kusů za měsíc
  • Přídavný rádiový modul pro iPhone – IPMart
  • CameraPro – zoom, černobílý režim a další vylepšení fotoaparátu
  • Missing Sync for iPhone – migrace dat a nastavení z jiných PDA
  • achy pro iPhone

(celý článek)

 

Prodej iPhones ve Francii – 70.000 kusů za měsíc

Francouzský operátor Orange oznámil, že za dobu od začátku prodeje iPhones ve Francii (od 29. listopadu) prodal přes 70 tisíc kusů těchto telefonů. Což je v mezích očekávání prodeje, plánováno bylo rozmezí 50–100 tisíc kusů.

Celkově ze všech nových zákazníků za toto období se jedná o 48% těch, kteří si iPhone pořídili, 82% z nich využilo speciální tarif, balíček služeb který obsahuje také neomezený přenos dat a jehož cena se pohybuje v rozmezí 49 až 119 euro.

Dobrou zprávou pro prodejce je i to, že jen přibližně 5% (asi 3.500 kusů) z prodaných telefonů bylo prodáno odblokovaných, očekávalo se přibližně 20%.

 

Přídavný rádiový modul pro iPhone – IPMart

Pro iPhone již existuje těchto zařízení poměrně hodně. Jedním z těch zajímavých je i modul společnosti IPMart, pojmenovaný jednoduše iPhone FM Transmitter :].

 

iPhone radio

 

Obsahuje základní LCD display, dvě ovládací tlačítka, je určen jak pro iPhone, tak i pro iPody. Zajímavostí je vysoká citlivost signálu, udávaná je <-80dBm (na 1%).

Balení obsahuje vlastní rádiový modul, USB kabel a nabíječku do automobilu. Cena byla stanovena na vcelku příjemných 24.29 amerických dolarů.

 

CameraPro – zoom, černobílý režim a další vylepšení fotoaparátu

Nová aplikace jménem CameraPro, která je dostupná pomocí Installeru, přináší pro iPhone nové funkce fotoaparátu. Asi nejzajímavější je (logicky pouze digitální) zoom, umožňující přiblížení fotografované scény, samozřejmě a bohužel na úkor kvality .. Černobílý režim může být také pro někoho zajímavý, přináší o něco ‚čistší‘ obraz fotografie.

V každém případě se jedná o zajímavý software už jen proto, že by mohl sloužit jako inspirace pro vylepšení funkcí interního fotoaparátu ze strany Apple, například v některém z příštích verzí firmware :] ..

 

Missing Sync for iPhone – migrace dat a nastavení z jiných PDA

Společnost Mark/Space oznámila delší dobu očekávanou portaci svého software i pro iPhone, synchronizaci dat a nastavení mezi různými zařízeními. Software je zatím určený pouze pro Mac platformu a umožňuje přenos kontaktů, úkolů, událostí a fotografií z PalmOS, WindowsMobile a BlackBerry zařízení do iPhone.

Navíc umožňuje archivaci, prohlížení a vyhledávání záznamů o hovorech, SMS zprávách a poznámkách.

K dispozici je čtrnáctidenní zkušební verze, k dispozici je anglická, francouzská a německá verze programu. Cena je stanovena na 40 amerických dolarů, vyžaduje Mac OS X Tiger 10.4.10 nebo vyšší a také samozřejmě iPhone :]. Pro uživatele Windows je stále alespoň možnost přenosu dat například pomocí Microsoft Outlook.

 

achy pro iPhone

Ještě před Vánocemi byla uvolněna na stránce robotica.nl klasická stolní hra – šachy :]. Hra je velmi podobná XBoardu či WinBoardu, obsahuje ale GUI které umožňuje ovládání figurek prsty.

 

 achy pro iPhone

 

Tyto šachy stále ještě ve vývoji, sami autoři přiznávají například problémy při povyšovaní kamenů, ale obecně jsou dobře hratelné. Až na malý detail, že herní engine je prý natolik silný, že živý hráč nemá prakticky šanci na výhru :].

Bližší informace o hře i možnosti jejího stažení najdete na stránkách výrobce.

 

Zdroje: www.tuaw.com, www.macnn.com, www.iphoneworld.ca, www.theiphoneblog.com, www.modmyiphone.com, www.macrumors.com a další

 

0 komentářů shlédnuto 3455x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art