Krátké zprávy a zajímavosti

02.03.2008   Autor: neznámý

Seznam zpráv a zajímavostí:

  • Prodejnost iPhones v Německu – obraty Deutsche Telekom
  • Macally FlexTune – další z nabíjecích a dokovacích stanic
  • Digital iPhone counter – spočítejte si to
  • DoS útok na prohlížeč Safari
  • Podpora Úloh v iPhone?
  • Problémy s 1.1.3 jailbreak? Zkuste novou verzi!
  • ImageMailer – snadné odesílání webových obrázků

(celý článek)

 

Prodejnost iPhones v Německu – obraty Deutsche Telekom

Dle sobotního oznámení Deutsche Telekom prodal za jedenáct týdnů přes 70.000 kusů iPhones, prodej byl zahájen v listopadu.

I když začal německý operátor prodávat iPhones dříve než ve Francii, jedná se o nižší objem prodeje, Francouzi stejné množství telefonů nakoupili za jeden měsíc od začátku prodeje.

Je dobré také připomenout, že i když dočasně, bylo možné v Německu zakoupit telefon i bez smlouvy s operátorem, odblokovaný. Díky ‚bitvě‘ s T-Mobile DE došlo k situaci, kdy Deutsche Telekom tyto telefony musel po nějaký čas prodávat. Vše se ale změnilo po soudním odvolání, ‚volný prodej‘ byl zrušen. Což ale vzhledem k ceně neblokovaného telefonu 999 euro bylo stejně spíše symbolické vítězství ..

 

Macally FlexTune – další z nabíjecích a dokovacích stanic

Dokovacích stanic je pro iPhone/iPod už na trhu vcelku dost. Tahle je alespoň v něčem odlišná, jedná se o přenosné řešení napájené čtyřmi tužkovými bateriemi.

 

Macally FlexTune

 

iPhone či iPod je možné do stanice umisťovat jak vertikálně, tak i horizontálně, design ‚dokiny‘ to umožňuje a v obou případech je design velmi zajímavý. Spolu s možností snadného přenášení je možné pomocí běžného line-in konektoru používat Macally FlexTune i pro jiná zařízení.

Macally FlexTune obsahuje základní ovládací prvky (play/pause, next, previous, Volume up & down). Doporučená prodejní cena je 69.99 USD.

 

Digital iPhone counter – spočítejte si to

Je to spíše jen úsměvná aplikace, ale věřím že se najde situace, kdy muže být k nezaplacení. Co umí? Počítat :]. Pokud prostě potřebujete cokoliv ‚ručně‘ spočítat, počet osob které vešly do baru, vstupenky, prostě cokoliv a místo přemýšlení je lepší prostě jen kliknout na iPhone, je aplikace Digital iPhone counter to pravé.

 

Digital iPhone counter

 

Zajímavé může být i to, že se jedná o webovou aplikaci, což ale na druhou stranu může být v naší, hotspotovým připojením téměř nepolíbené, zemi tak trochu problém.. V každém případě odkaz na aplikaci je zde: www.shadelandstudios.com/…digiCounter/ (případně pomocí odkazu http://www.shadelandstudios.com/iphone.php).

 

DoS útok na prohlížeč Safari

Tak jsme se dočkali, první(?) Denial of Service útok na Safari je na světě.. Výsledkem útoku je buď zamrznutí, nebo zhroucení OS iPhone.

Zranitelné jsou iPhones převážně s fw 1.1.2. Jakmile se zranitelným telefonem navštívíte nebezpečnou webovou stránku, v iPhone začne prohlížet alokovat čím dál tím více paměti, do té doby než iPhone ‚zamrzne‘. Tento útok se naštěstí neprojevuje jinak než takto, ale ani to moc nepotěší..

Navíc zatím není ze strany Apple ani vývojářů známé žádné použitelné řešení problému. Pouze to však dokazuje smutný fakt a to že s rostoucí popularitou iPhone roste také zájem hackerů o tuto problematiku.

Více o tomto problému si můžete přečíst zde: Security Focus http://www.securityfocus.com/bid/27442/info (EN), případně zde je kód skriptu http://downloads.securityfocus.com/…s/27442­.html.

 

Podpora Úloh v iPhone?

Erica Sadun, autor známých programů pro iPhone, objevil v posledním firmware připravenou podporu pro Úlohy, známé například z prostředí MS Outlook.

Jedná se o skript pro vytváření části databáze, s popisem polí přesně se hodících pro tento typ programu. V této chvíli je nevyužitý, ani v poslední verzi firmware není možná synchronizace s Úkoly v MS Outlook. Ale i tak to je alespoň dobrá zpráva do budoucna, tato část synchronizace by byla velmi užitečná ..

 

Problémy s 1.1.3 jailbreak? Zkuste novou verzi!

Začátkem tohoto týdne uvolnil Dev Team automatickou verzi jailbreaku s grafickým rozhraním, platnou pro telefony OOB1.1.2, které už byly jailbreaknuté ve starší verzi.

Bohužel mnoho uživatelů mělo s touto verzí tyto problémy, podobně jako při jailbreaku známého jako „Nate True“ (od bývalého člena Dev Teamu):

  • “Main Script Error” při instalování aplikací pomocí Installeru
  • problém s vyzváněními (dostupný fix)
  • problémy s novou funkcí Google “Locate Me”, dalo se řešit opětovným spouštěním programu nebo instalací programu “Locate Me”
  • problém s nastavením GPRS/EDGE, řešitelné pomocí restartu iPhone
  • problém s SSH serverem, řešitelný pomocí reinstalace BSD
  • a problémy s přidanými aplikacemi, některé prostě s fw 1.1.3 nejsou funkční

Tyto problémy by měly být alespoň částečně odstraněny v nové verzi „Official 1.1.3 upgrader 1.1.3–2“, dostupné pomocí Installeru.

 

ImageMailer – snadné odesílání webových obrázků

Najisto se vám stalo při prohlížení webu pomocí Safari v iPhone, kdy by se hodilo odeslat obrázek publikovaný na webu pomocí emailu. Bohužel, tato možnost v interním prohlížeči není.

Tedy, není bez pomocí přídavné aplikace, zvané ImageMailer. Tato aplikace ukládá obrázky použité na prohlížených stránkách, které můžete následně odesílat pomocí emailu. Stačí během prohlížení stránky otevřít záložku ImageMailer a automaticky se vytvoří galérie náhledů obrázků použitých na stránce. Pak už jen stačí kliknout na konkrétní náhled obrázku a automaticky se vytvoří mail s odkazem na tento obrázek.

 

ImageMailer

 

Aplikace ImageMailer je dostupná ze Safari prohlížeče na této adrese: www.rainsforth.co.uk/…imagemailer/ .

 

Zdroje: www.tuaw.com, www.macnn.com, www.iphoneworld.ca, www.theiphoneblog.com, www.modmyiphone.com, www.macrumors.com a další

 

0 komentářů shlédnuto 3951x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art