Moje Noviny - další povedená česká app

03.07.2011   Autor: Julek

Na AppStore se před několika dny objevila aplikace s velkým potenciálem, nesoucí výstižný název Moje Noviny.Aplikace je ve své podstatě běžnou RSS čtečkou, v níž si momentálně žádný zdroj nepřidáte, na druhou stranu to ani potřebovat nebudete.

Aplikace totiž již v základu nabízí bohatý výběr kanálů z více než 50 serverů, které svým zaměřením patří k českým špičkám. Třídit si je můžete nejen podle názvu, ale i kategorie a ty které Vás zajímají nejvíc lze přidat do oblíbených, jež se pak budouzobrazovat vždy v horní části seznamu.

 

 

Aplikace graficky působí velmi profesionálně a styl sešitu je příjemný. K dispozici jsou také 4 varianty barevného provedení aplikace a pozadí, takže si určitě vyberete to, které Vám sedí nejlépe. Samotné prohlížení přehledu článků pak sice vyžaduje přístup k internetu, avšak u RSS to nehraje příliš velkou roli, na rozdíl od zobrazení plné stránky článku v prohlížeči. Mnoho mnoho webů totiž mobilní verzi nenabízí a tak aplikaci nejlépe využijete jen s přístupem k Edge/3G, nebo doma na wi-fi. Hromadné načtení článků předem a jejich pozdější čtení offline se také zatím někoná, ale již ohlášený update slibuje funkci, díky níž si budete moci naklikat odkazy předem a tak si kompletní stránky článků uložit pro pozdější čtení.

Pokud se zajímáte o zpravodajství a snadný přístup k informacím, pak je tato aplikace určena právě pro Vás. Současná nabídka serverů zdaleka nepokrývá většinu a chybí zde možnost přidat si vlastní zdroj. Již zmíněný update ale mimo nápravy těchto nedostatků slibuje i mnoho nových funkcí a můžeme se na něj těšit již ke konci března. Do budoucna se pak chystá i podpora pro iPad. Nechme se tedy překvapit, jak se vše vyvine, ale s klidem mohu říci, že aplikace má velký potenciál a neměla by chybět ve sbírce žádného českého uživatele.

 

Link na iTunes

 

 

0 komentářů shlédnuto 16388x
  • Currently 4.6666666666667/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art