Návod na odblokování iPhone OOB 1.1.2 za pomoci Bladox TurboSIM

21.01.2008   Autor: neznámý

Sice je popis odblokování pomocí „té pravé TurboSIM“ asi skoro zbytečný, protože těchto návodů je i na českém internetu už docela dost, přesto ale spíše z důvodů „ucelenosti“ návodů na iphone.cz jej zde uvedu :].

(celý článek)

 

Uvedu zde pouze část návodu, ale buďte bez obav, zbytek (či spíše začátek) je velmi dobře popsán v jiném článku zde na iphone.cz, bylo by zbytečné jej opisovat i zde.

 

Takže co budete potřebovat?

  • iPhone s již hotovým jailbreakem a odemčením
  • původní AT&T kartu, kterou jste koupili s iPhone
  • SIM kartu vašeho operátora
  • nástroje pro vyříznutí karet
  • potřebný software
  • bezdrátovou síť pro propojení iPhone s počítačem
  • a samozřejmě Bladox TurboSIM kartu :]

 

Krok 1 – příprava iPhone

K úspěšnému odblokování iPhone budete potřebovat telefon, který už má provedený jailbreak a je odemčený. Celý návod jsem vyzkoušel pro iPhone OOB 1.1.2, ale asi není nejmenší důvod proč by neměl být funkční i na nižších verzích firmware.

O tom, jak iPhone OOB 1.1.2 jailbreaknout a odemknout, je tento článek.

 

Krok 2 – příprava software

Pro odblokování pomocí TurboSIM karty budete potřebovat toto:

  • program WinSCP
  • Putty
  • soubory kopírované do iPhone

Jak stáhnout, nainstalovat a používat program WinSCP je popsáno v tomto článku, nebudu jej zde popisovat znova.

Co je ale drobná změna, je doplnění programu Putty. Nejaktuálnější verzi můžete stáhnout například zde: http://www.chiark.greenend.org.uk/…ownload.html . Pokud jej nainstalujete do výchozího umístění (C:\\Program Files\\PuTTY), můžete jej spustit rovnou z prostředí WinSCP (doporučuji). Instalační soubor PuTTY jsem pro vás připravil v balíčku software pro tento článek (http://rapidshare.com/…turbosim.rar).

Potřebné programy, které se budou kopírovat do iPhone, si stáhněte například zde: http://rapidshare.com/…turbosim.rar (stejný balíček sw pro tento článek, WinSCP, Putty a tyto potřebné soubory).

Pokud je vše připraveno v pořádku, můžete se pomocí WinSCP přihlásit k SSH serveru iPhone a v menu WinSCP můžete spustit Putty (Příkazy > Otevřít v PuTTY). Soubory které se budou kopírovat do iPhone, si připravte rozbalené na svůj disk.

 

Krok 3 – úprava SIM karet

Před tím, než budete moci iPhone odblokovat, je nutné mechanicky upravit alespoň dvě SIM karty, vyříznout v nich část karty tak, aby ji bylo možné zasunout do iPhone.

TurboSIM kata od Bladoxu má relativně velký chip, je nutné vyříznout vcelku velký kus karty. A stejně jako u jiných karet typu NextSIM a podobných (viz. náš článek) budete vyřezávat pouze plas okolo „vlastní SIM karty“, i když v tomto případě už trochu zasáhnete do kontaktů karty.

Doporučuji vyřezávat velmi pečlivě, karty by měly na sebe „lícovat“, pokud budete mít SIM kartu vyříznutou nesprávně (a kontakty „na sebe nebudou sedět“), mohou při následném používaní telefonu vnikat problémy.

V návodu TurboSIM karty na zadní straně se uvádí vyříznutí o rozměrech 9×10mm, já raději vyříznul tvar o něco menší a následně kartu oříznul planžetovým nožem na požadovaný a přesný rozměr už podle TurboSIM karty. Základní tvar jsem vytříhnul pomocí nůžek a „začištění“ prováděl už planžetovým nožem, stejně jako v minulém návodu.

Jediné, co jsem upravil rozdílně, bylo šikmé seříznutí metalických kontaktů na SIM kartách, to, že by dosedaly spojené kontakty přímo na kontakty chipu na TurboSIM, mi moc správné nepřipadalo. Výřez na SIM kartě totiž jak u AT&T karty, tak i nové Vodafone karty už zasahuje do kontaktů na spodní straně karet. Kontakty jsou šikmo oříznout planžetovým nožem vcelku bez problémů, nemusíte se toho bát. Ale zda je to nutné, to netuším, já byl raději o něco opatrnější :].

 

TurboSIM

 

TurboSIM

 

TurboSIM

 

Budete potřebovat vyříznout jak původní AT&T kartu (ze které se kopíruje IMSI a ICCID), tak i kartu vašeho mobilního operátora.

 

Krok 4 – programování TurboSIM karty

Při tomto kroku bude nutné zkopírovat na TurboSIM kartu některé údaje, které pomohou „ošidit“ iPhone tak, že i při vložené kartě vašeho operátora si telefon „bude myslet“ že je vložena (speciální) karta AT&T. Koho by toto blíže zajímalo, nechť si nastuduje informace například z wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/IMSI, http://en.wikipedia.org/wiki/ICCID). Pro tento postup však není nutné o těchto postupech prakticky nic vědět, vše je pro vás připraveno automaticky :].

Takže jdeme na to, krok po kroku:

a) v iPhone zakažte vypínaní iPhone (Settings → General → Auto Lock → Never)

b) připojte se k iPhone pomocí WinSCP (popis například v tomto článku)

c) zkopírujte POUZE soubor applesaft.trb do adresáře iPhone /private/var/root

 

TurboSIM

 

d) zkopírujte V ECHNY OSTATNÍ SOUBORY KROMĚ applesaft.trb do adresáře /bin

 

TurboSIM

 

e) všem těmto zkopírovaným souborům nastavte nová práva (označit pomocí INS a pak F9), práva nastavte na 0755

 

TurboSIM

 

f) vložte do iPhone ORIGINÁLNÍ AT&T kartu spolu s TurboSIM, pozor, proveďte to VELMI OPATRNĚ.

g) v menu WinSCP spusťte PuTTY (Příkazy > Otevřít v PuTTY)

 

TurboSIM

 

h) konzole PuTTY by se měla automaticky připojit na připojený iPhone, jste vyzváni k zadání hesla (alpine pro novější telefony 1.1.2)

i) do konzole napište „launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com­.apple.CommCenter.plist“ (bez těch uvozovek). Doporučuji si celý text zkopírovat do schránky Windows a pak v konzoli stisknout pravé tlačítko myši – text se místo opisování sám zkopíruje. Stiskněte Enter.

j) do konzole napište „turbo-info“ a stiskněte Enter. Chvíli počkejte, dokud se neobjeví závěrečný text „OK. No error“.

k) do konzole napište „turbo-app /private/var/root/applesaft.trb“, stiskněte Enter a počkejte. Chyb si nevšímejte, ale na konci se musí opět objevit „OK. no error“. Pokud se objeví místo toho „BAD FILE“, nic se neděje, zopakujte příkaz s úpravou a do konzole zadejte „turbo-app -b57600 -v /private/var/root/applesaft.trb“. Pokud ani to nepomůže, je to drobný problém, prý se na něm už pracuje..

l) do konzole napište „launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com­.apple.CommCenter.plist“ a stiskněte Enter.

Pokud vše proběhlo správně, měla by konzole vypadat asi nějak takto:

 

TurboSIM

 

Restartujte telefon (pouze pokud vše proběhlo v pořádku!), po restartu zvolte Settings → Phone → SIM Applications → Apple Saft → Set a zde stiskněte zelené tlačítko Accept. Vraťte se zpět do hlavní nabídky s ikonkami (springboard).

Tímto je TurboSIM karta úspěšně naprogramována. Jak vidíte, zase nic až tak složitého to ve výsledku nebylo, ale přesto je možná lepší použít "některý z ‚klonů‘ TurboSIM karty, kde je vše toto už připraveno :].

Nyní už stačí vyjmout AT&T kartu, vložit SIM kartu vašeho operátora, nainstalovat pro jistotu malou aplikaci iWorld (postup v článku týkajícím se NextSIM 2 karty) a po restartu by mělo být vše připravené k používání iPhone i jako telefonu :]. Doporučuji veškerá vyjmutí a vkládání karet z nebo do iPhone provádět opravdu velmi opatrně!

 

TurboSIM

 

Gratuluji, pokud se vše povedlo, vás iPhone je plně funkční! :]

A pár poznámek na závěr:

  • kartu TurboSIM nám k testování a sepsání návodu poskytnul server www.hw.cz, kde je také možné „tu pravou“ TurboSIM kartu zakoupit. Děkujeme. A já děkuji i panu Adminovi, který mi kartu na srazu pro účely sepsání článku zapůjčil :].

 

TurboSIM

 

  • stejně jako i v jiných návodech veškeré úpravy a postupy provádíte jen a pouze na vlastní riziko. Článek byl sepsán pouze pro studijní účely a jak autor článku, tak i provozovatel serveru iphone.cz se zříkají odpovědnosti za případné škody nebo problémy.
  • veškerý obsah článku (texty i ilustrační obrázky) jsou chráněny autorským zákonem naší republiky. Pokud by zase nějakého vyčůránka napadlo toto zkopírovat pro své komerční účely, budu se jako autor bránit právní cestou. Autorský zákon mi to umožňuje a velmi rád jej využiji. Pokud máte o návod pro své účely zájem, kontaktujte mne či provozovatele serveru, najisto dohodneme se na podmínkách.
  • návod NENÍ určený pro telefony s novým firmware 1.1.3. S největší pravděpodobností s touto verzí fw nebude funkční.
  • tento návod NENÍ určený pro jinou než „originální“ TurboSIM – Blank Version kartu vyráběnou českou společností Bladox. Nezkoušejte tento návod pro jiné karty!
  • návod je sepsán pro iPhones prodávané v US. Nevím zda pro evropské verze telefonů je též použitelný, v každém případě by se ale musela použít jiná než AT&T karta.
  • nezapomeňte na instalaci aplikace iWorld, řeší opravdu hodně případných problémů při telefonování nebo práci s SMS zprávami!

 

Návod jsem překládal z části anglického návodu, dobře jej má přeložený celý například Rony ve svém článku. Na tomto jeho webu najdete například i článek jak vyřešit problémy s kartou typu NO SIM a podobné postupy, doporučuji web navštívit.

 

Pro vaše dotazy či připomínky použijte prosím místo diskuze pod článkem raději naše diskusní fórum, děkuji.

 

2 komentářů shlédnuto 4168x
  • Currently 0/5 Stars.
dfg 22.06.2010 03:15
MBT MBT shoes MBT Men shoes MBT Women shoes MBT Chapa Chapa GTX MBT Chapa GTX MBT Changa Women UGG Women UGG boots ugg boots cardy ugg women ugg cardy boots Nike Air Nike Air Max Nike Air Max Shoes Nike Dunk Nike Dunk SB Nike Dunk SB Shoes Nike Shox Nike Shox Shoes Timberland Timberland sale Timberland boots Timberland boots online Timberland on sale New timberland boots Women Bags Women Bags Sale Women Handbags Women Handbags Sale Women New Bags Cheap Bags Cheap Bags On Sale UGG UGG boots UGG boots short Short ugg Short ugg boots Ugg boots tall New women bags New women bags sale New women bags sale online Louis Vuitton Handbags Gucci bags hair straighteners hair straighteners sales GHD straighteners GHD straighteners sales CHI iron CHI iron sales BOSE headphones discount cheap CHI iron Nike Nike Shoes Nike Shoes Sale Nike running Nike running shoes Nike trainers Nike trainers shoes Timberland boots Timberland boots sale Timberland boot Timberland boot sale Timberland boots cheap Men timberlands nike air max sale nike air max spot up nike air max skyline nike air jordans women nike air max nike air max conquer nike air max 1 nl nike air max moto nike air max shoes nike air shox shox shoes nike air shoes air shox air shox shoes nike shox air nike air max ltd shox sneakers shox classic shox trainers mens shox nike shox shoes shox women shox cl nike max nike air shox shoes nike air yeezy shoes nike air yeezys nike air yeezy cheap nike shox air shox r4 air yeezy colorways nike air max series air yeezys shoes air yeezy shoe air shoes air yeezy shoes air jeezy shoes nike shox classic air yeezy sneakers nike airmax air yeezy sneaker nike air rift men shox red and black shox nike yeezys shox shoe nike classic men's shox shox sneaker air rifts nike size shox size 9 nike limited edition nike white pink shox black shox
discount 03.07.2010 04:57
It is withchanel bags sale great pleasurecheap chanel bags we bring youchanel bags online the next tidbit ofbuy chanel bags informationdiscount chanel bags. The Air Jordan Spring 2011coco chanel handbags Line List waschanel tote bags found online andauthentic chanel handbags it seems as ifchanel handbags sale one of our favorite sneakerscheap chanel handbags of all time waschanel handbags online slated for a releasedesigner chanel handbags. If you squintbuy chanel handbags hard enough youdiscount chanel handbags can see that amongchanel sandals the other models set tonew chanel handbags drop so isbuy jordans the Air Jordan Retro III White/Fire Red-Cement-Black is listedretro air jordans under the Legacy Collectionnew air jordans. No further informationair jordan sale is known aboutair jordan 20 the pending releaseair jordan 14 but man if that isn’tcheap air jordan a ray of sunshine forbuy vibram five fingers Jordan lovers out there whovibram five fingers womens never got their handsvibram five fingers sprint on a pair. We will givevibram five fingers mens more info as it comes. The uniquenesslouis vuitton wallets of the Nike Zvezdochka is thatnew louis vuitton all the parts of the shoescheap louis vuitton bags can be taken a partlouis vuitton backpack and be placed in anotherlouis vuitton outlet shoe - mix and matched hardy ca. It will be interestingca shirts to see what will come thisnew christian audigier Spring 05. Justchristian audigier watches off the top of our headschristian audigier tanks, a gore-tex bootcoach discount instead of thecoach luggage mesh boot or evencountry coach a camo bootugg 5815? Purchasing differentclassic ugg sand parts and makingugg 5825 your own unique shoeugg classic tall womens boots. The possibilities arevibram fivefingers kso mens endless. Nike iD wouldvibramfivefingers classic perhaps be the most obvious fivefingers classic place to do such a thing. The Zvezdochka is my (liquidrice) favorite newvibram five fingers women's shoe of the year.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art