NDrive Střední Evropa - navigace pro iPhone

03.05.2010   Autor: Julek

Jak začít? Tohle je má první recenze o navigaci vůbec. Navigaci v telefonu nepoužívám, nepotřebuji jí. Mohu srovnávat pouze se zabudovanou navigací, kterou mám v autě. Pokud jezdím na motorce, používám klasickou mapu, myslím, že to k tomu patří, ale NDrive mě trochu zlomil.

Berte tento článek z pohledu člověka, který normálně navigaci nekoupí. Ve prospěch NDrive mluví více věcí, ale to až později. Skutečně nemohu srovnávat s jinou navigací kterých je v AppStore spousta. Myslím, že dost lidí bude mít jiný názor.

Dáreček při příležitosti CeBITu. Navigace Ndrive s kompletní mapou Německa zdarma. Bohužel, aplikace bude fungovat jen po dobu trvání veletrhu, tedy do 9.3.2010. Ale obrázek o tom, jak navigace funguje, tím získáte.

Cena App - zásadní věc

19,99 EURO dle odpovědi výrobce je cena dočasná, kdy aplikaci zdraží jsem se nedozvěděl..

 

Začínáme

Instalace nDrive Střední Evropa 647,6 MB.

 

Vybereme jazyk

Lenka má pořádný hlas, lepší než se nechat navigovat od chlapa. Pro ty, kdo mají raději mužský hlas, mají v tomto případě smůlu.

Menu

Šipka na pravé straně Vás posune do další hlavní nabídky, zde je vše v ok. Další menu, například u itineráře, už není tak úplně v pořádku. Popisky překrývají ikony, ale mně osobně je to jedno.

Nastavení je skutečně nastavení, je skutečně podrobné a jediná věc která mi chyběla bylo vypnout polohové čidlo iPhonu přímo v navigaci, normálně ho mám vypnuté kvůli výdrži baterie.

Nezapínejte hlasové upozornění překročení povolené rychlosti :) Ozve se policejní siréna a pak cinkne metro nebo co to je a protože je navigace skutečně hlasitá je to zvuk velmi nepříjemný ..

U zájmového dobu (v tomto případě naše restaurace) lze rovnou vytočit tel. kontakt, tahle možnost se mi moc líbí a určitě někde na cestách jí využiji, nemusím číslo penzionu hledat na internetu, ale vytočit ho přímo z navigace.

Po zavolání vám znovu spuštěná navigace nabídne pokračování v uložené trase. Zde český překlad chybí, jedná se ale o systémové hlášení, jinak je vše do češtiny peloženo..

Jednoduchým tapnutím na displej múžete vytvářet své doby zájmu, popisovat je, přidávat ikony a doplňovat další informace.

Mapy a navigování, dále se asi nemá cenu nějak moc rozepisovat, cíl vybereme několika způsoby, domov, oblíbené, souřadnice, místo na mapě nebo Adresa. Čísla popisná například v Chomutově nejsou (v autě je mám). Trasa lze vybrat nejrychlejší, nejkratší a vyhlídková. Mezi Chomutovem a městem Louny je nově udělaný kus rychlostní silnice, který byl uveden do provozu někdy na podzim 2009 a v mapách nDrive už je aktuální silnice (na rozdíl od té mé v autě), takže se domnívám, mapy budou skutečně aktuální.

Klasicky na iPhone je vše rychlé bez čekání, signál družice jsem chytil dokonce v kanceláři kde kolega s nokii nemá šanci GPS signál chytit. Samozřejmostí je režim v landscape režimu.

Co napsat závěrem, navigaci do iPhone jsem nikdy nepotřeboval. Rozhodna cena za 20 EURO je to skoro zadarmo a investice se mi vyplatí. Mapy jsou aktuální, trasy vypočítává úplně stejně jako ta moje v autě, signál GPS naskočí do půl minuty. Navigace je rychlá, bezproblémová, reaguje okamžitě a to i na změnu trasy při jízdě. Dokážu si představit používat nDrive denně jako hlavní navigaci.

Nevyužiji možnosti ukládat oblíbené do skupin a přidávat k nim ikonky, kontakty a dalších milión věcí. Navigaci potřebuji když zabloudím nebo se potřebuji dostat z bodu A do bodu B, vše ostatní beru jako zdržování

Památky ve 3D jsem vyzkoušet nemohl, na severu čech žádné nemáme :)

Pokud Vás něco zajímá ptejte se, vyzkouším, odpovím ..

 

 

 

 

 

 

30 komentářů shlédnuto 9234x
  • Currently 4.6666666666667/5 Stars.
martin 06.03.2010 11:39
a napsat jake mapy v tom jsou asi neni tezke: CZ, SVK, Polsko, RAK, NEM, LICHT, SWITZ, CHORV, SLOVINSKO, MADAR
Julek 06.03.2010 11:52
njn :)
Stanlez 07.03.2010 18:20
Pekna recenze Škoda ze mám JB.iPhone dovezenej z Ameriky..
ouou 08.03.2010 21:20
nejak jsem to nepochopil?
Martin 21.03.2010 11:38
Třeba si myslí, že když má 'JB iPhone dovezenej z Ameriky', tak si nemuze hry, programy a navigace normalne kupovat :-)
Ondrej 07.03.2010 19:20
Recenze pekna, vecna, zadny kraviny okolo, na navigace mam stejny nazor - jen se chci zeptat jsou mapy dobre funkcni i pokud neni signal? Jsou predpokladam offline v telefonu a netahaji se z webu jako u google maps... Diky O
Ondrej 07.03.2010 19:21
Signal myslim samzrejmne pokud neni tel+data signal... :-)
Ondrej 07.03.2010 19:27
Signal myslim samzrejmne pokud neni tel+data signal... :-)
Ondrej 07.03.2010 19:29
Recenze pekna, vecna, zadny kraviny okolo, na navigace mam stejny nazor - jen se chci zeptat jsou mapy dobre funkcni i pokud neni signal? Jsou predpokladam offline v telefonu a netahaji se z webu jako u google maps... Diky O
Julek 08.03.2010 11:55
Ahoj, ano, pokud máš vypnuté GPS, pouze tě to upozorní, jinak mapy fungují normálně, tzn vše jako při navigaci
Julek 08.03.2010 12:07
.. tedy ještě doplnění - žádná data to nestahuje, na to jsi se asi chtěl zeptat :)
Ludva 07.03.2010 21:47
Ahoj,pěkná recenze a využiju Tvě nabídky a zeptám se na pár věcí.U popisu navigace v iTunes je hned pod nadpisem 'MAP KEY FEATURES' napsáno: 'The most actual(1 year licensed) map... Jestli tomu správně rozumím tak mapy mají platnost pouze jeden rok což se mi zdá jako blbost a tak nevím jak tomu mám rozumět! Chtěl jsem se ještě zeptat jestli je možné z navigace zadávat adresy z kontaktů a jak je to z ovládání iPodu během používání navigace?! díky moc
Julek 08.03.2010 12:03
Koukal jsem na licence map přímo v telefonu a nikde není o časovém omezení ani řádka. Jak propojit kontakty s mapou se mi nepovedlo najít. Při zapnuté navigaci a spuštěném iPodu 2x home button (klasické nastavení) a zobrazí se ta zjednodušená nabídka iPodu - takže to funguje
Julek 08.03.2010 12:07
v kontaktech mám email, napiš, pošlu ti screeny té licence jestli chceš
Marek 08.03.2010 14:31
Tyto mapy pouzivam jiz nejaky patek s Tom Tom držákem a tuto kombinaci si nemohu vynachvalit.
Martin 09.03.2010 14:19
Ta licence se nejspíš vztahuje na nové aktualizované mapy. Jinými slovy: po dobu 1 roku máte nárok na bezplatné aktualizace mapových podkladů. Po uplynutí roku si budete muset případnou aktualizaci již zaplatit. Já osobně jsem si do iPhonu koupil TomToma, ten má ovšem ještě co vylepšovat (aplikace občas spadne, oproti klasickým navigacím chybí některé funkce). Zároveň mi vadí dělení map na západní a východní Evropu (konkureční Navigon nabízí v jednom balíčku celou Evropu). TomTom tuto nevýhodu trochu kompenzuje svými inteligentními trasami (IQ Routes).
Ludva 10.03.2010 14:08
Tak navigaci jsem nakonec ještě stihl koupit před zdražením a ušetřil jsem tak 5eur :-)Taky ji používám s držákem TomTom a zatím jsem(jízda po Praze) spokojenej. Hodně pendluju mezi Švýcarskem a Prahou a tak jsem přesně potřeboval jen Švýc., Rak., Německo a ČR a tohle byla i cenově nejlepší volba! Navigace za tu cenu se mi zdá hodně dobrá! Je pořád co zlepšovat jako právě ovládání iPodu(což by mohli udělat na způsob Navigu tak, aby se opravdu dal iPod ovládat, ne jen stopnout nebo přeskočit písničku). Další věc jsou kontakty uložené v telefonu do kterých bohužel z navigace není přístup. Občas se mi stane, že mi navigace "zamrzne", šipka zůstane v zatáčce zatímco já s autem jsem už 200m za zatáčkou. Taky mi trochu vadí, že při příchozím hovoru navigace spadne a je jí potřeba znovu spustit a z navigace se volat nedá, protože není přístup ke kontaktům a tak musíte taky navigaci zcela opustit pokud tak chcete učinit. Jak jsem říkal- pořád je co zlepšovat a snad se toho i v updatech dočkáme, ale navigace je velmi hezky zpracovaná a rychlá-jak ovládání tak samotný výpočet trasy a navigování(iPhone 3G) a tak velmi doporučuji i za "vyšší" cenu 25eur :-) Jinak jsem taky přemýšlel spíš o navigonu, protože rozdělení evropy jak to udělal TomTom byl asi jejich nejhorší tah co mohli udělat! Navíc jsem docela zklamanej, že nikdo z tvůrců navigací pro iPhone nevyužil možnosti udělat pouze software ve kterém by pak šly kupovat jednotlivé mapy jaké by kdo chtěl!
Becher 16.03.2010 16:00
Ta poslední věta je na zamyšlení. Já třeba mám obě verze Navigonu (Europe i East Europe) ač je mám obě v iPhonu nainstalovány, nefungují "OBLÍBENÉ" z jedné verze do druhé i naopak...
poki 17.03.2010 06:18
Pisal som ohladne poslednej vety do Sygicu, odpoved bola, ze tuto moznost zatial appstore neumoznuje ale vraj sa to chysta. Tak uvidime
Ludva 18.03.2010 19:23
Říkal jsem si, že to asi nebude samo sebou a napadla mě i možnost, že bude chyba u samotného" velkého" Apple. Mám ještě otázku na ty, kteří používají tomtom car kit s NDrive. Máte někdo víc než tři čárky GPS signálu?!? Já ať jedu kudykoli a tel. s držákem mám kdekoli tak mám "pouze" tři čárky- ani míň ani víc!
jeremy 25.03.2010 15:57
Platím za použití této navigace v zahraničí? Stalo se mi, že operátor účtoval za polohové služby. Děkuji
Ludva 27.03.2010 15:12
Neplatíš nic, ale stejně je lepší si vypnout datový roaming a tak si muzes byt jistej!
pepek námořník 09.06.2010 15:24
Hej v mapách co už jsou od začátku v iphone tam nejde na stavit mluvení aby mi to říkalo a teď odbočte vlevo atd...
Zdenda 19.06.2010 19:06
Ahoj...mam samsung s operacnim systemem bada a kdyz Ndrive spustim tak mi to pise,ze zarizeni neni registrovano v jejich seznamu zarizeni....Nevite nekdo prosim?
Zdenda 19.06.2010 19:08
Ahoj...mam samsung s operacnim systemem bada a kdyz Ndrive spustim tak mi to pise,ze zarizeni neni registrovano v jejich seznamu zarizeni....Nevite nekdo prosim?
Zdenda 19.06.2010 19:10
Ahoj...mam samsung s operacnim systemem bada a kdyz Ndrive spustim tak mi to pise,ze zarizeni neni registrovano v jejich seznamu zarizeni....Nevite nekdo prosim?
Zdenda 19.06.2010 19:16
Ahoj...mam samsung s operacnim systemem bada a kdyz Ndrive spustim tak mi to pise,ze zarizeni neni registrovano v jejich seznamu zarizeni....Nevite nekdo prosim?
dfg 22.06.2010 03:58
MBT MBT shoes MBT Men shoes MBT Women shoes MBT Chapa Chapa GTX MBT Chapa GTX MBT Changa Women UGG Women UGG boots ugg boots cardy ugg women ugg cardy boots Nike Air Nike Air Max Nike Air Max Shoes Nike Dunk Nike Dunk SB Nike Dunk SB Shoes Nike Shox Nike Shox Shoes Timberland Timberland sale Timberland boots Timberland boots online Timberland on sale New timberland boots Women Bags Women Bags Sale Women Handbags Women Handbags Sale Women New Bags Cheap Bags Cheap Bags On Sale UGG UGG boots UGG boots short Short ugg Short ugg boots Ugg boots tall New women bags New women bags sale New women bags sale online Louis Vuitton Handbags Gucci bags hair straighteners hair straighteners sales GHD straighteners GHD straighteners sales CHI iron CHI iron sales BOSE headphones discount cheap CHI iron Nike Nike Shoes Nike Shoes Sale Nike running Nike running shoes Nike trainers Nike trainers shoes Timberland boots Timberland boots sale Timberland boot Timberland boot sale Timberland boots cheap Men timberlands nike air max sale nike air max spot up nike air max skyline nike air jordans women nike air max nike air max conquer nike air max 1 nl nike air max moto nike air max shoes nike air shox shox shoes nike air shoes air shox air shox shoes nike shox air nike air max ltd shox sneakers shox classic shox trainers mens shox nike shox shoes shox women shox cl nike max nike air shox shoes nike air yeezy shoes nike air yeezys nike air yeezy cheap nike shox air shox r4 air yeezy colorways nike air max series air yeezys shoes air yeezy shoe air shoes air yeezy shoes air jeezy shoes nike shox classic air yeezy sneakers nike airmax air yeezy sneaker nike air rift men shox red and black shox nike yeezys shox shoe nike classic men's shox shox sneaker air rifts nike size shox size 9 nike limited edition nike white pink shox black shox
karel 05.07.2010 20:22
V posledních dnech zmizela z Appstore aplikace pro Iphone.Psalo se, že bude upgrade na verzi 10 a vlastně není nic.Nemá někdo informaciDík
Alex 06.07.2010 13:23
Elegantly written. It is sad to realize how little control any of has over anything when it comes right down to it... rated. logo design | website design | logo designs | business logo

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art