Nesnáze a problémy 1.1.4 a nižších (Wi-Fi a Bluetooth)

27.05.2008   Autor: Julek

Další podobné trable jednoho z našich uživatelů + jejich řešení. Text jsem 2× neupravoval takže sem tam bude sprosté slůvko za které se omlouváme, ale kdo má iPhona už se také určitě alespoň rozčílil. Pro případné vzkazy nebo komentáře k projevu, češtině a podobně, Vám sděluji že mi to je fuk. Julek :)

Koupil jsem iPhone v USA, ale to je asi jedno. Přišel s verzí 1.1.2 To byla chvíle, kdy jsem sháněl někoho, kdo odblokovávat umí. Nepovedlo. Byl jsem nadrženej už už šoupat prstem a tak jsem se do toho dal sám. Co bylo nejhorší, kolik možných návodů lze najít. Já mám počítač Apple, tak jsem zkusil dle návodu UNOLCK.DE nejprve downgrade, pak vymačkávat ty kombinace *#301# a podobně, vždyť to znáte. Pak jsem použil iNdependence, ten mě moc potěšil, vše se zdálo tak snadné. Pak jsem našlapal programama toho malýho šmejda a samozřejmě jako asi všem, mi postupně došel prostor pro aplikace. Pak jsem chtěl mít možnost hejbat ikonkama a tak jsem šel přes nějakej jednoduchej postup přímo z Instaleru na 1.1.3 a povedlo, ale bluetooth nefungoval, ale to mě málo trápilo. Hlavně jsem mohl šoupat prstíčkama. Pak jsem přesunul aplikace dle návodu z vašich fór a povedlo (byl jsem sice pokáklej strachy, ale pak programů jak nasr….).

No tady bych mohl klidně zůstat několik let a neupgradovat. Nejsem lačný nových verzí, ale Bluetooth stále nefungoval a po připojení k druhému Macu v práci se mi zcela přestal synchronizovat iCal, Mail, Contacts, Bookmarks. Což je pro mě klíčové. Tak jsem si řekl, že kluci z iPhone.cz fóra maj obrovský náskok a že si od nich zase nechám (jako vždy) poradit a upgradem na 1.1.4 vše jednou pro vždy vyřeším, než z toho budu jednou dělat šicí stroj nebo vznášedlo 2.0.3 nebo co pak bude za upgrade.

No a teď pozor a prosím o pomoc. Od chvíle kdy proběhl upgrade ze staženého souboru a tentokráte plně ve správě ZiPhone2.5 a dokonce v pozdějších pokusech i 3.0, vše se sice super synchronizuje, volat můžu, na SMS prdím, takže ani nevím zda jdou… ... no ale wifi není vůbec aktivní a šedivě na mě svítí zpráva „No Wi-Fi“ a u modrého zubu pro změnu šedivý nápis „Bluetooth Unavailable“, jinými slovy – simsalabim a jsem v hajzlu.

Teď mám sice moderní telefon třetího věku, ale můžu jen volat a synchronizovat a pak ještě rvát si vlasy.

Jak jsem to udělal:

1. uvedl jsem telefon do DFU modu

2. v iTunes jsem stisknul Restore Button

3. pak ještě Update and Restore Button (podotýkám, že mám Mac)

4. pak mi to tam natlačilo 1.1.4 a to dojelo až do zablokovaného ale nainstalovaného telefonu

5. pak jsem použil ZiPhone 3.0 a stisknul tlačítko DO IT ALL! Tím jsem získal nainstalovaný telefon bez Wi-Fi a Bluetooth (nevím proč, ale z Settings > General > About jsem si opsal IMEI a ICCID, ale fakt nevím proč, jen jsem toho hodně četl na netu a nechtěl jsem se ocitnout bez toho ve chvíli, kdyby nějakej zaručenej návod poslední záchrany říkal „naťukej ručně…“)

6. v telefonu mi teď na SpringBoardu přibyla ikona „Z“ Zibri\'s Blog a haleluja Installer

7. spouštím Intsaller a on se bez nastaveného GPRS a neexistující Wi-Fi snaží o Update Sources, protože se nepřipojí, což je v tuto chvíli dobře, tak to jde rychle.

8. do sources přidávám tyto tři zdroje:

sendowski.de/iphone

trejan.com/irepo

i.unlock.no

pokaždé se naprázdno snaží o update a ten záhy rychle končí

9. odcházím z Installeru a v Settings > General > Network > EDGE zadávám APN a naťukám „internet“ – je to prý stejné pro všechny mobilní providery

10. jdu zpět do Installeru, ťukám na ikonku vpravo dole Sources a pak vlevo nahoře dávám Refresh. Tahle operace trvá trochu déle, páč si to musí přečíst všechny zdroje včetně našich 3 vložených.

11. v zápětí nám to nabídne update Installeru a ten doporučuji. Ne že by to pro tento proces bylo zásadní, ale to co budeme instalovat bych v tom množství aplikací hledat nechtěl. Takže to chvilku bude trvat a pak nás to vyzve k restartu Installeru.

12. pak v instaleru klepnu na ALL PACKAGES a protože ho máme updateovaný, tak přibyla nová věc – vyhledávání (jinak to budete hledat ručně) do vyhledávače zadám ZiPhone a vyskočí mi „ZiPhone iBrick Fix“, ten nainstalujte. Instalace je nutná, protože to opraví jakýsi status telefonu, kdy ho máme Jailbreaknutý ZiPhonem, ale on se tak po kabelu nehlásí. Tahle utilitka to spraví.

13. dále v Installeru vyhledejte Mobile Finder, najde vám to dva a teď POZOR, tady je ten záser, kterej mě zastavil na týden!!!! Nainstalujte ten 1.8.0, 193,5 KB, Ste od PolarBearFarm. Klidně se vám při instalaci může stát, že vyskočí hláška „Main Script Execution Filed“ před koncem, ale to je fuk. On se nainstaluje a funguje. Opticky od toho druhého ze zdroje iClarified je k nerozeznání, ale umí k souborům přistoupit Administrátorsky a měnit jim i v ROOTu práva apod.

14. dále v Instaleru vyhledejte výraz Term a nainstalujte Term-vt100, ale pouze ten „svn278, 252,9KB, BigBoss“, ten druhej mi nějak nefunguje. Tenhle terminálovej prográmek pak budete potřebovat i v budoucnosti, protože každej druhej návod na netu se k němu odvolává.

15. dále v Installeru nainstalujte program BootNeuter verze 1.00–1 Official Dev Team Unlocker a až se stane, tak s tímhle programem opatrně, hodně zasahuje do systému. Po instalaci odejděte z Installeru. Refrešne se SpringBoard a přibudou vám nové ikonky. Pokud některý ze softů při instalaci přes GPRS spadne s hláškou „Package…bla bla“, tak ho stahujte furt dokola, ono se to povede. Zvláště výživnej je právě tento BootNeuter nebo\'t má 2MB.

16. dále pak poslední prográmek naleznete v Installeru „UIctl“ s ikonkou čerta. Tak ten se taky bude hodit.

17. pak si nainstalujete do počítače program, který se jmenuje iPhone Disk a už jsem tu o něm psal. iPhone disk zde:

http://code.google.com/p/iphonedisk/

Ten poběží jen pokud před tím nainstalujete MacFuse, stáhnete zde:

http://code.google.com/p/macfuse/

18. na Macu se v horní liště objeví ikonka iPhone Disku a na ploše by se vám měl objevit disk Media, pokud se tak stalo, tak klikněte na ikonku v liště a zvolte druhý disk ROOT. Původní Ikona zmizí a objeví se disk ROOT. Pro ty kterým se disk neobjevil, doporučuji prográmek přes tu ikonku v liště vypnout a znovu zapnout, popřípadě vytáhnout kabel a znova ho fouknout do kompu. Pro peckaře dodávám – nevěšte v tuto chvíli hlavu, že to co se vám dařilo kopírovat s vaším PC teď skončilo. Nikoli. Jen budete muset na netu najít jakejkoli prográmek, kterej vám dovolí přistoupit k iPhone jako k disku přes protokol AFP (Apple Filing Protocol), když se přes něj v iTunes posílají do telefonu MP3, tak to by byl čert abyste nenašli něco, čím tam nahrnete zbytek :-)

19. máme disk ROOT a můžeme na něj vlézt (nedoporučuji se tam moc hrabat, já tomu moc nerozumím, takže jsem se zaměřil na jedinou složku. V kořeni neboli rootu najděte složku „usr“ a v ní dále složku „bin“ no a to je pro nás klíčové.

20. do složky /usr/bin/ nahrajte soubor swifi

stáhnete zde – http://wikee.iphwn.org/…trom:fixwifi

a složku virginize_pack

stáhnete zde – http://rapidshare.com/…/64722081/vi… r_pack.zip

21. odpojte telefon od kompu a v Settings > General > AutoLock nastavte na Never, ať se nám to při práci furt nezamyká

22. nastartujte Mobile Finder a v jeho Settings si vypněte spouštění programů a spouštění spustitelných souborů. Pro profíky super, pro mongloy jako jsem já – nebezpečí. Pak si také zapněte jednu z posledních voleb – přistup k systémovým souborům.

23. klepáním na horní šipku zpět se dostanete až do rootu a najdete složku usr a pak podsložku bin a v ní svůj soubor „swifi“ a složku „virginizer_pack“. Mají oproti všem ostatním bílou ikonu. Kliknete postupně na každý soubor ve složce i na ten samotný swifi a jeden po druhém stisknete dole „modify“ a změníte všechna práva na write a execute (zapnete 5 vypnutých z 9 aby svítily všechny) u každého souboru.

24. když to nepůjde a nebude se nic měnit, tak nevím jak přes to přejít (zkuste jiný Mobile Finder, ale já se přes to dostával 6 dnů) Po úspěšné změně viz 23) odejděte z Finderu

25. Nastartujte BootNeuter, nahoře vyberte 3.9 a vše dejte na „ON“ (i FakeBlank) Odejděte z programu. Asi dočasně můžete ztratit signál na telefonu, ale to je normální.

26. Nastartujte UIctl a najděte řádku která obsahuje CommCenter (není to těžké, je mezi prvními). Klikněte na ní a dejte ULOAD -W. Pokud jste měli signál na telefonu do teď, tak teď o něj zaručeně přijdete a to až do doby než ho naloadujeme zpět, ale to až za chvíli. Odejděte z UIctl.

27. nastartujte Term-vt100, v první řádce by se vám měl automaticky rozsvítit dolar. Pokud ano, tak dále pište tyto řádky jednotlivě a na konci vždy return:

cd /

cd /usr/bin/

tak se dostanete do adresáře ve kterém máte ta data co jsme tam kopírovali a ve kterém bude vykonáván každý další příkaz. Následuje napsání příkazu:

swifi

objeví se tohle:

# swifi

wifi fixer

by MuscleNerd, gray, and the iPhone Dev Team

Actions taken:

Backup table checksum was corrected

Active table was restored from backup

zadejte příkaz „swifi“ znovu a objeví se tohle:

# swifi

wifi fixer

by MuscleNerd, gray, and the iPhone Dev Team

Nothing to fix!

28. odejděte z Terminálu a v programu UIctl znovu najděte CommCenter a tentokrát po kliknutí zvolte LOAD -W

29. nastartujte BootNeuter a nastavte ho na hodnotu 3.9 a „ON-OFF-ON“, tedy FakeBlank vypnout. To zas bude nějakou minutu trvat.

30. restartujte telefon a jestli nebudete mít Wi-Fi jak malovanou, tak se picnu, ale nic lepšího pro vás nemám

31. možná budete muset po restartu resetovat síťová nastavení v

Settings > General > Reset > Reset Network Settings a pak znovu restratovat telefon

32. pokud máte Wi-Fi, tak si plácám na rameno a vám gratuluju a snad jsem vám ulehčil cestu pokud ne, je mi líto, budete muset bádat sami jako já. Tady bychom se mohli rozloučit, ale já doporučuji ještě znovu váš telefon učiniti panenským, jako na počátku a to znamená, nahrát tam firmware modemu 03.14.08_G (nikoli toho nefunkčního zmetka 04.04.05_G co mě strašil celej tejden)

33. pokud se mnou budete pokračovat ještě chvilku, tak znovu nastartujte UIctl a CommCenter dejte UNLOAD -W a odejděte z programu.

34. běžte do Term-vt100 a zadejte toto (za každou řádkou vždy return)

cd /

cd /usr/bin/virginizer_pack/ (pokud se tak ta složka jmenuje, co jste jí tam kopírovali)

dále pak…

./iUnlock ./ICE03.14.08_G.fls ./eliteloader.bin

ukáže se vám asi toto:

iUnlock v42.PROPER – Copyright 2007 The dev team

Credits: Daeken, Darkmen, guest184, gray, iZsh, pytey, roxfan, Sam, uns, Zappaz, Zf

  • Leet Hax not for commercial uses

Punishment: Monkeys coming out of your ass Bruce Almighty style.

Sending Begin Secpack command

Sending Erase command

Waiting For Erase Completion…

Sending Write command

00%

05%

15%

25%

35%

45%

55%

65%

75%

80%

90%

Sending End Secpack command

Validating the write command

FW are equal!

Completed.

Enjoy!

dále pak…

./bbupdater -v

ukáže se vám asi toto:

Resetting target…

pinging the baseband…

baseband unresponsive to pinging

Done

dále pak…

./bbupdater -f ./ICE03.14.08_G.fls -e ./ICE03.14.08_G.eep

ukáže se vám asi toto:

Preparing to flash using /dev/tty.baseband at 750000 baud

Please reset target

Resetting target…

ProcessDetailUpdated: Boot-loader is active

ProcessDetailUpdated: EBL version: 3.9_M3S2 3..9

ProcessDetailUpdated: Boot mode is: CC

ProcessDetailUpdated: Baud rate set to 750000

ProcessDetailUpdated: Get flash id.

ProcessDetailUpdated: CFI stage 1

ProcessDetailUpdated: Flash ID is: 88620089

ProcessDetailUpdated: CFI stage 2

ProcessDetailUpdated: Boot process finished

ProcessOutlineUpdated: Reading SW version data

ProcessDetailUpdated: Receiving data.

ProgressUpdated: 100

ProcessDetailUpdated: Upload OK

ProcessOutlineUpdated: Process time was 133 msec.

Upgrade from to

Downloading EEP

ProcessOutlineUpdated: Start downloading from file ICE03.14.08_G.eep.

ProcessDetailUpdated: Sending sec-pack.

ProcessDetailUpdated: Load region 0

ProcessDetailUpdated: Sending end-pack.

ProcessDetailUpdated: Checksum OK.

ProcessDetailUpdated: Verify OK

ProcessOutlineUpdated: Process time was 1795 msec.

Downloading FLS

ProcessOutlineUpdated: Start downloading from file ICE03.14.08_G.fls.

ProcessDetailUpdated: Erasing the dynamic eeprom area

ProgressUpdated: 100

ProcessDetailUpdated: Sending sec-pack.

ProcessDetailUpdated: Load region 0

ProcessDetailUpdated: Sending data.

ProgressUpdated: 0

ProgressUpdated: 2

ProgressUpdated: 4

ProgressUpdated: 97

ProgressUpdated: 99

ProgressUpdated: 100

ProcessDetailUpdated: Load region 1

ProcessDetailUpdated: Sending data.

ProgressUpdated: 0

ProgressUpdated: 1

ProgressUpdated: 2

ProgressUpdated: 3

ProgressUpdated: 4

ProgressUpdated: 97

ProgressUpdated: 98

ProgressUpdated: 99

ProgressUpdated: 100

ProcessDetailUpdated: Sending end-pack.

ProcessDetailUpdated: Checksum OK.

ProcessDetailUpdated: Verify OK

ProcessOutlineUpdated: Process time was 1 min 52 sec.

Resetting target…

pinging the baseband…

issuing +cpwroff…

Done

Tohle resetovalo váš Modem Firmware na verzi 03.14.08_G

Což si teď ověříme příkazem…

./bbupdater -v

a uvidíme výslednou zprávu:

Resetting target…

pinging the baseband…

issuing +xgendata…

firmware: DEV_ICE_MODEM_03.14.08_G

eep version: EEP_VERSION:207

eep revision: EEP_REVISION:7

bootloader: BOOTLOADER_VERSION:3.9_M3S2

Done

35. odejděte z Terminálu a spusťte UIctl a zvolte CommCenter a dejte LOAD -W

36. Restartujte telefon a pak se v Settings > General > About zcela na konci přesvěčte jaký máte Modem Firmware.
Já myslím, že ten správný :-)

Tady je další etapa kde skončit, ale pokud jedete se mnou až do konce, tak já udělal toto.

37. uvedl jsem telefon do DFU módu a dal znovu restore, tedy opakoval body 1 až 6 z úplného začátku. Pak opakuji 8, 9. A znovu instaluji UIctl, Mobile Finder, Term-vt100, BootNeuter a vše jako před tím, jen s wifinou se to dělá líp.

Tak to jsem zvědav zda to někomu pomůže.

P.S. tím se jen připojuji k názoru jednoho amíka, kterej řekl, že ty řeči o úplném znehybnění a znefunkčnění telefonu jsou jen řeči. Dokud je to malej počítač a má to systém a restart a restore mode apod. Tak se to vždy dá vymanévrovat. Protože já už viděl na telefonu všechny hlášky. Needs Repair, telefon nemůže volat, atd. Vždy jsem z toho nějak vylez. Takže určitě rád pomůžu ostatním, vy jste mi tu taky dost pomohli.

Klobouk

0 komentářů shlédnuto 3703x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art