Nová česká app Hiddensms

22.04.2011   Autor: Julek

Hiddensms Lite 4 je aplikace, která slouží ke skrytí SMS zpráv. Aplikace funguje zároveň i s oficiální SMS aplikací v iOS, avšak s tím rozdílem, že kompletně zachytává SMS konverzaci (tedy odchozí i příchozí) u předem nastavených kontaktů.

 

Pokud si uživatel v nastavení zvolí maximální možné zabezpečení, tak na zprávy od zvolených kontaktů pak není nijak upozorňováno, ani vyskakovacím pop up oknem, zvukem či jakkoliv jinak. Samotnou aplikaci lze pak přejmenovat a změnit ji ikonu, tudiž se tváří jako úplně něco jiného, než je, bezpečnost je tak ještě více zaručena a dalšího uživatele vůbec nenapadne, že pod danou ikonou se skrývají SMS konverzace. V neposlední řadě lze pak nastavit přístupové heslo do aplikace a nastavit tak maximální zabezpečení proti nežádoucímu přečtení SMS konverzací. Příjemné pak je, že skoro celá aplikace je počeštěna, což znatelně zlehčuje práci s ní, není proto nijak složitá a je srozumitelná. Aplikaci najdete v Cydii, je tedy nutné mít na iPhonu jailbreak před její samotnou instalací. Nachází se v repositáři ZodTTD v aktuální verzi 1.507.

 

Ihned po zapnutí aplikace se vám ukáže úvodní obrazovka.

 

Poté se zobrazí základní menu nabízející různé možnosti a to: Kontakt, SMS, Nastavení, Pomoc.

V menu Kontakt je pak možno si přidat kontakty, u níž se má konverzace zachytávat.

V SMS menu jsou pak samotné SMS konverzace od nastavených kontaktů. V aplikaci lze přímo na dané SMS odpovídat nebo je zde i možnost uskutečnit hovor.


Nyní se podíváme na to nejpodstatnější a to na důležitá nastavení aplikace.

V první řadě je nejprve potřeba HiddenSMS spustit, na to slouží ihned první přepínač v menu nastavení.

Natavení oznámení. Toto oznámení určuje stupeň anonymity s jakou se mají SMS konverzace skrývat. Je zde na výběr více možností, od blokování pop up okna, přes vypnutí zvuků a možnosti zobrazit či ne SMS ikonu. Která mimochodem není zobrazena jako klasická ikona, ale pouze jen jako oranžová tečka.

Poté jsou zde k nalezení různá nastavení. Možnost přeposílání SMS konverzací a to buď na jiný telefon nebo na e-mail. Bezpečnostní nastavení jako heslo, přejmenování programu a změna ikony. A poslední důležitá funkce je nastavení zálohy či obnovení. Na výběr jsou dvě možnosti a to buď zálohovat s iTunes nebo přes wi-fi.

Možnost přejmenování aplikace.

Možnost změny ikony.

Aplikaci sama pár dní testuji a mohu říci, že opravdu funguje. U předem nastavených kontaktů SMS konverzaci zachytává a nijak na ni neupozorňuje. Myslím si, že hlavní účel, pro který tato aplikace vznikla, plní velmi dobře. Veškerá zachycená konverzace se vůbec nezobrazuje v hlavní SMS aplikaci a i když HiddenSMS mi hlásí konfikt s BiteSMS, funguje i s touto aplikací spolehlivě.

 

link na stránky výrobce : http://www.for-iphone-mobile.com/cz/

kontakt na Kandox na mašem foru : p. Petr Cizek

Napsala Metalgirl

 

0 komentářů shlédnuto 12464x
  • Currently 5/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art