Odblokování iPhone pomocí software (OOB1.1.2 i OOB1.1.3)

02.08.2008   Autor: neznámý

Zdá se to po těch pár dlouhých měsících neuvěřitelné, ale softwareové odblokování iPhone je asi hotové a k dispozici :]. A to jak starších telefonů prodávaných od poloviny listopadu loňského roku (OOB1.1.2), tak i nejnovéjších telefonů, které se začaly prodávat v půlce ledna letošního roku (OOB1.1.3). A zdá se, že by metoda odemčení mohla být funkční i pro nové 16GB modely.

 

Metoda nepřišla paradoxně ani od JerrySim nebo od skupin elite/dev/zibri, ale od člověka vystupujícícho pod přezdívkou GEOrge HOTz, web http://george.zjlotto.com/index.php (momentálně zcela logicky přetížený ..). A co je také možná zajímavé, autor postupu ‚vyhrává‘ celou částku veřejné sbírky na webu http://11246unlock.com/index.asp, také to asi byla (kromě prestiže, samozřejmě) zajímavá motivace.

 

Koho by zajímaly podrobnosti a zkušenosti lidí s touto metodou (a nedělá mu problémy angličtina), nechť se podívá na toto diskuzní fórum, které teď spíše připomínách více chat než fórum, o odblokování je pochopitelně obrovský zájem :].

 

Najít způsob funkčního odblokování prý zabralo okolo 24 hodin práce. Výsledkem je metoda, která je prakticky pro uživatele velmi jednoduchá, a je funkční i pro OOB1.1.2, tak i pro OOB1.1.3.

 

Stručně řečeno, bude nutné provést downgrade na verzi fw 1.0.2 (doporučeno, z důvodu funkčního wifi při přístupu k baseband části), nahrání potřebných souborů do iPhone spolu s potřebnými právy, a pomocí terminálu zastavení komunikačních procesů v telefonu, aplikaci secpack a obnovení komunikačních procesů v telefonu :].

 

Až budeme mít celé řešení potvrzené (ale na 99% je opravdu funkční), samozřejmě zveřejníme celý návod tak, jak jste na to na iphone.cz zvyklí :].

 

Takže DĚKUJEME a gratulujeme! :]

 

0 komentářů shlédnuto 3084x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art