Orange údajně ještě nepodepsal smlouvy o iPhonu

27.08.2007   Autor: admin

Zdroj: Mujmac.cz Počátkem týdne noviny Financial Times informovaly, že Apple dosáhl uzavření dohod o distribuci iPhonu ve Velké Británii, Francii a Německu. Od té doby se k této záležitosti objevují různé kusé zprávy, jež si někdy protiřečí.

Včera například uzavření smlouvy popřel jeden z vedoucích pracovníků majitele operátora Orange, který údajně má být distributorem iPhonu pro Francii.

Louis-Pierre Wenes, vedoucí pracovník z France Telecomu (tomu patří Orange), řekl časopisu Paris Match, že s Applem o prodeji iPhonu stále ještě jedná několik operátorů a jednání zatím nedospěla k dohodě.

Na dotaz, zda může potvrdit, že Orange již uzavřel dohodu o iPhonu, Wenes odpověděl, že nikoli a osobně se domnívá, že bude trvat několik týdnů, než budou moci přijít s nějakým oznámením. Uzavření dohody v září se mu zdá nemožné už jen z technických důvodů.

Dodal, že telefon ihned po aktivaci má přístup do sítě operátora a ta se na to musí připravovat několik měsíců. Samotná marketingová kampaň by však měla proběhnout ve čtvrtém čtvrtletí 2007.

Tohle ovšem jsou názory jednoho člověka z vedení France Telecomu, oficiální vyjádření se od dominantního francouzského operátora získat nepodařilo.

Podobných protichůdných zpráv se asi bude objevovat víc, dokud nepřijdou oficiální prohlášení operátorů. Pokud bychom měli věřit informacím Financial Times, tak se takové prohlášení objeví již počátkem září na berlínském veletrhu IFA. Ten se tak stane prvním prubířským kamenem věrohodnosti celé této záležitosti, od toho se bude odvíjet další dění.

0 komentářů shlédnuto 2922x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art