Otázky kolem iPhone 4

31.08.2010   Autor: Julek

Na fóru se objevilo spousty otázek a dotazů kolem nového iPhone.

První dojmy
iPhone 4 mám od pátku ve verzi 16GB, bližší informace o mém modelu viz. můj podpis. Ovšem Micro SIM kartu jsem měl aktivní až od páteční půlnoci, takže jsem ho zprovoznil až v sobotu ráno. První věci co mě osobně na novém iPhonu nejvíce zaujaly jsou rychlost, rychlost a ještě jednou rychlost! Nový iPhone v porovnání s prvním iPhonem 2G, který taky mám je neskutečně rychlý! Animace na springboardu, spouštění aplikací atd. Druhou věcí co mě neskutečně dostala je displej. Je to opravdu pro mě jedna z klíčových vlastností nového iPhonu a must have fičura. Čili jednoduše prostě WOW :-) V porovnání s 2G opět neskutečný rozdíl. Displej mi navíc na omak přijde jakoby mastný, přičemž prsty po něm krásně kloužou, takže toto hodnotím kladně, ani se mi na něj nechce lepit žádnou ochranou fólii, ale možná některé disponují stejnými vlastnostmi. 

Další věcí co na první pohled člověk zkoumá, je design. Ve skutečnosti opravdu vypadá docela líbivě a srovnání Steva Jobse k fotoaparátům Leica je opravdu na místě a je přesné! Design byl také jedním z důvodů, proč jsem se rozhodl nový iPhone koupit-jde o nejvýraznější změnu oproti prvnímu iPhonu. I když je to subjektivní věc, tak mě se design libí. V kombinaci s použitými materiály 
působí opravdu luxusním dojmem. Při prvním uchopení iPhonu do ruky jsem si však říkal, že se drží hůř než starší iPhone a že přeci jenom ty zakulacené hrany starého iPhonu padnou lépe do ruky. Nicméně po nějaké době jsem si zvykl a nyní již mi to nijak zvlášť nevadí a drží se mi dobře :-) Subjektivně mi také nový iPhone přijde těžší, což je možná i fakt. Údaje o hmotnosti jednotlivých zařízení neznám.

Obsah balení
Balení je standardní a můžete ho prakticky vidět na každém unboxing videu. Čili telefon, adaptér do zásuvky, kabel, sluchátka, nějaké textové materiály, sponka na otevření sim šuplíku no a samozřejmě nemůžou chybět apple nálepky. :) Co mě překvapilo, byla absence hadříku na displej. No a s nostalgií můžu vzpomínat na balení iPhonu 2G, které obsahovalo také dock.

Fotoaparát + kamera
Nikdy jsme mobil nebral jako náhradu foťáku a proto mi kvalita v jaké iPhone pořizuje fotky vyhovuje. Myslím, že na momentky je to dostačující. Co se týče videa, tak opět, není to kamera, ale myslím, že kvalita je na mobil více než slušná a za dobrý světelných podmínek jsou ty videa ucházející. Zde si můžete prohlédnout testovací video, které natočil Tomáš Holčík a kompletně ho upravil v aplikaci iMovie přímo na iPhonu:

 

Problémy s anténou
Toto již jsem popisoval v tématu, které se této problematice věnuje: Jak budete řešit případný problém s anténou iP4?

toncek napsal:
Mám neustále zapnuté 3G. Telefon leží na stole ukazuje 2 - 5 čárek. Vyjdu ven, signál vyleze na 5 čárek a ani se nehne, ujdu 300 metrů a vlezu do jiného baráku - signál stále na 5 a ani se nehne. Takže v tom jednom domě je signál slabší než v jiném o 300 metrů dál.

Když telefon uchopím stylem "dead grip", tak po nějaké době (ne však vždy) dojde k úbytku signálu na zhruba 2 čárky. Tohodle se mi podařilo docíli pouze párkrát a musel jsem telefon držet nepřirozeně a delší dobu - objímal jsem ho celý v dlani. S výpadky hovoru jsem se však prozatím nesetkal. Ještě přidám, že se pohybuju v malém městě. Uvidíme, jak se to bude chovat v centru Ostravy.


Baterie
Tu zatím nebyl čas nijak detailně otestovat, včera byl celý den na nabíječce. Jinak mám pořád zapnuté 3G, nevím zda má smysl ho pro úsporu baterie neustále vypínat a zapínat. Pokud by byla možnost ala SBsettings, tak bych o tom možná uvažoval, ale lozit pokaždé do nastavení se mi nechce.

iOS
S tím se stále seznamuju a objevuju nové vlastnosti, které přináší, takže nemůžu prozatím nijak hodnotit. Multitasking funguje si myslím pěkně, co bych možná uvítal je delším přidržením home tlačítka aplikaci úplně ukončit, protože ne všechny potřebuju mít neustále spuštěné. Škoda, že tato vlastnost byla z iOS odstraněna. Takto mám pořád snahu aplikace zavírat ručně v tom "multitasking panelu", ale asi je to zbytečné, systém si to hlídá sám, ale prostě mi to nedá, když tam vidím tu několik aplikací, které použiju jednou denně. :-)

Kompatibilní příslušenství
Mám doma dock určený pro iPhone 2G, i nová čtyřka do něho bezproblému vleze. Dále mám ještě budík s dockem pro iPhone iLuv se kterým funguje také, pouze se objeví hláška o nekompatibilním příslušenství. Nicméně hraje normálně. 

To jsou tak v rychlosti mé dojmy z iP4, které jsem vypozoroval za tento víkend. Závěrem musím říct, že jsem prozatím určitě spokojen a podle mě se nový iPhone povedl. Mohu porovnávat s původním iPhonem 2G z roku 2007 a na tomto srovnání je krásně vidět, jak dlouhou cestu Apple za ty 3 roky ušel při vývoji tohoto zařízení. :-)


Otázky a Odpovědi.



Mám Problém s Proximity Sensorem jak ho vyřešit?Problém s proximity senzorem by měl být vyřešen v updatu iOS 4.1


V iPhonu mi cinká když poklepu na horní část je to normální?Ano je to zcela normální. Dělá to autofocus neboli automatické ostření optiky.

Jak je to s Zárukou vrácení peněz při nákupu iPhone 4?Pokud nejste s přístrojem iPhone 4 plně spokojeni, můžete nepoškozený iPhone 4 vrátit v obchodě svého operátora do 30 dnů od nákupu. Pořizovací cena vám bude vrácena v plné výši.
sepsal toncek
viz vlákno na fóru.

0 komentářů shlédnuto 12227x
  • Currently 4.6666666666667/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art