Recenze: ADSL modem s podporou VoIP

19.04.2005   Autor: admin

Minulý týden jsem se zůčastnil tiskové konference společnosti HSF, na které byl představen produkt FRITY!Box Fon a podle informací se mi zdá že se jedná o velmi zajimavé zařízení.

Vzhled: Když jsem si zažízení na konferenci prohlížel asi jsem moc nevěřil že se všechny funkce do něj vejdou jeho rozměry jsou docela malé. Trošku se mi nelíbí vzhled, asi si ho nikdo nedá na stůl a stejnak toto zařízení bude někde pod stolem. Na přední straně naleznete pět zelených diod, které monitorují důležité funkce. Ze zadní strany naletnete jeden port na připojení DSL přípojky, jeden port na připojení Ethernetu, jeden port pro připojení analog/ISDN přípojky, dva porty RJ11 na připojení klasických telefonu a USB konektor na konfiguraci zařízení.

Hlavní funkce: Takže jak již jsem v uvodu zmiňoval jedná se o kombinaci ADSL modemu, ADSL routeru a pobočkové ustředny.

Takže pokud si toto zařízení koupíte stačí připojit klasické telefony do portů a můžete volat jako jste zvyklý (můžete používat Váš bezdrátový tel.) a nemusíte utrácet za drahé IP telefony. Další unikátní vlastností tohoto zařízení je schopnot řídit datový tok na ADSL přípojce tak, aby současně s brouzdáním na internetu, probíhali hovory ve vysoké kvalitě a hlavně bez výpadku což podle některých informací se to stává často. O tento bezproblemový provoz se starají velmi důležité funkce které klasické IP telefony nemají, jsou to Trafic Shaping a QoS. Ještě jsme neviděl zařízení tohoto typu které to mají. Pokud o nějakém víte, budu rád, když to napíšete do komentáře.

Systém pobočkové ustředny a routeru umožňuje telefonovat i při vypnutém počítači a ustředna umožňuje veškteré funkce jako například přesměrování, koknferenční hovor, a pod.

Pomocí ethernetu a i USB portu můžete za toto zařízení připojit vaší počítačovou síť k internetu.

Zařízení obsahuje i firewall s funkcí Port forwarding a maskování IP adres doopravdy zabezpečí síť.

Doopravdy se jedná zařízení nabušeným funkcemi. Už se těším až budou mít tzv. ATA verzi kterou budu moci vyzkoušet, protože nikde nemam ADSL přípojku.

Pokud ale máte o toto zařízení zájem můžete si ho koupit například ZDE, bohužel nepatří toto zařízení mezi nejlevnější ale pokud si spočítame investice za ADSL modem, router, telefoní ustřednu a IP telefon, tak už se to bude zdát levný :)

0 komentářů shlédnuto 10469x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art