VoIPEX nový český VOIP operátor

27.07.2005   Autor: admin

obrazekSpolečnost IPEX provozující převážně datové služby, uvedla na česká trh novou službu VoIPEX. Tato služba umožňuje telefonování v síti internet a i do klasických linek.

Při objednání služby máte hned na víběr ze čtyř startovacích balíčků:

První sada je testovací „Na začátek“ kdy si jednoduše pomocí placené "SMS!((sms v hodnotě 50 Kč)) aktivujete učet a získáte kredit 50Kč. Se sadou ´na zkoušku´ můžete 14 dní od aktivace volat jako se standardní službou (po uplynutí zkušebního období si můžete pokračovat ve využívání služby aktivací některé ze standardních sad). K sadě dostanete i klasické telefonní číslo.

Druhá sada obsahuje softwarový telefon X-Lite, standardní telefonní číslo pro příchozí a odchozí hovory dle Vašeho výběru a 500 Kč kredit na volání platný po dobu 6 měsíců.

Třetí sada obsahuje USB telefon typ K-1000 pro PC, standardní telefonní číslo dle Vašeho výběru a 1000 Kč kredit na volání platný po dobu 6 měsíců.

Poslední sada obsahuje plnohodnotný IP telefon Grandstream 102 pro volání bez nutnosti zapnutého počítače, standardní telefonní číslo dle Vašeho výběru a 3000 Kč kredit na volání platný po dobu 6 měsíců.

U všech sad také nulový měsíční poplatek takže co zaplatíte tak i provolíte. Tyto sady se jsou perfektní že v ceně kreditu vlastně dosatnete zařízení, které vám umožní jednoduše telefonovat. Více informací o sadách naleznete zde

Ceny: Do sítě VoIPEX lze volat zdarma takže pokud pokud budete volat například mezi pobočkami nebo meze kamarády či rodinou nebude platit za žádné minuty. Dále IPEX se domluvil s některými VOIP operátory na bezplatném propojovacím poplatku.

Seznam partnerských operátorů:

  • CESNET, z. s. p. o. (české univerzity a ústavy AV ČR)
  • MATTES AD, s.r.o. (síť 802.cz, domácnosti i firmy v 33 českých městech)
  • OpavaNet, a.s. (Opava, Bruntál, Ostrava, Krnov, Hlučín a Kravaře)
  • LAM Plus s.r.o. – služba VašeSíť (Praha, severní a jižní část středních Čech)
  • 4Consult s.r.o. (Slovensko) – služba 4Call (Bratislava)
  • Free World Dialup (FWD) nejstarší VoIP služba Jeffa Pulvera, celosvětové pokrytí (nutné volat s předvolbou **393)
  • SIPphone – podporuje projekt Gizmo – univerzální SIP alternativa ke Skype (nutné volat s předvolbou **747)

Dále lze volat zdarma tísňové linky 150, 158, 155, 112, 156

Volání do klasické telekomunikační sítě nepatří mezi nelevnější, ale když vezmem v potaz nulové měsíční poplatky, lze tomu přimouřit oči, přesto bych chtěl doplnit že pořát se jedná o poplatky levnější než má ČT.

Takbulka cen:

Volání Cena za minutu
Pevné sítě místní i dálkové 1,19 Kč
Mobilní sítě 5,40Kč

Tarifikace pro volání do pevných a mobilních sítí je 60+60. Kompeltní ceník naleznete na www.voipex.cz/…a_volani.php

IPEX je na českém trhu již dlouho dobu a vždy byl prezentován jako kvalitní poskytovatel služeb. Ta doufám že to bude i u této nové služby.

Jinak jsem službu již otestoval a fungovala bez problému.

0 komentářů shlédnuto 5715x
  • Currently 0/5 Stars.

    © iPhone.cz, 2008-2017
    Developed by New Web Art